Kültür merkezlerinde bu hafta

Kadıköy Belediyesi kültür merkezlerinde 28 Nisan- 5 Mayıs haftasında gerçekleşecek etkinliklerden seçtiklerimiz

28 Nisan 2023 - 07:19

KONSER

Balkanların her yanından halk şarkıları

1996’dan beri çalışmalarını sürdüren Balkan Yolculuğu grubunun bir kolu olan Muammer Ketencoğlu Balkan Trio, minimalistik yaklaşımla Balkanların her yanından halk şarkıları ve eski şehir şarkılarını seslendiriyor. Balkan Trio 28 Nisan 20.00’de Yeldeğirmeni Sanat’ta izlenebilir.

TİYATRO

Doğal Afet

Amerika Birleşik Devletleri’nde oyunları en çok sahnelenen yazarların başında gelen Lauren Gunderson’un 2018 yılında kaleme aldığı Doğal Afet, Ahmet İlker Ergin’in rejisiyle izleyiciyle buluşuyor. İzleyicisini klasik bir anlatımdan uzaklaştırarak kalp ritmini andıran inişli çıkışlı bir hikâyeye sürüklemeyi vaad eden tek kişilik oyunda Nilperi Şahinkaya rol alıyor. Doğal Afet 1 Mayıs 20.30’da Alan Kadıköy’de izlenebilir.

Maaş Yattı

Bir beyaz yaka dramı olan Maaş Yattı Türkiye’nin önde gelen yazılım şirketlerinden birinde çalışan, farklı pozisyonlardaki iki yönetici tam işten çıkmak üzereyken, gelen bir telefonla mesaiye kalmasının ardından gelişen olayları anlatıyor. Çağdaş Murat Tunalı, Selim Yener’in rol aldığı oyun 30 Nisan saat 20.00’de Barış Manço Kültür Merkezi’nde.

Fahrenheit 451

Distopik edebiyatının kült eserlerinden olan Ray Bradbury imzalı Fahrenheit 451, Erdal Beşikçioğlu rejisiyle seyircisiyle buluşuyor. Kitapların yakıldığı, tüm özgürlüklerin yok edildiği, insanların sürekli gözetlendiği bir düzeni anlatan oyun 29 Nisan akşamı saat 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

ÇOCUK TİYATROSU

İnatçı Keçiler

Dostluk ve barış üzerine olan müzikli çocuk oyununda eğlenceli ve öğretici bir yolculuğa çıkılıyor. Yavru keçilerin dostluğun, barışın, sevginin, huzurun canlılar için ne kadar önemli olduğunu inatçı dede keçilere anlatmaya çalıştıkları oyun 29 Nisan Cumartesi günü saat 12.00’de Kozyatağı Kültür Merkezi’nde.

Küçük Ayak İzleri

Çocuklara doğa sevgisini ve doğayı koruma duygusunu anlatan ''Küçük Ayak İzleri'' küçük dostlarıyla tiyatro sahnesinde buluşuyor. Ömür Saka’nın yazıp yönettiği oyun 30 Nisan 13.00’de Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

SERGİ

1936 Berlin Olimpiyat Oyunları Sergisi

Türkiye’nin yelken dahil su sporlarında katıldığı ilk olimpiyat olan 1936 Berlin Olimpiyat Oyunları sergisi 29 Nisan’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde açılıyor. İlk Türk kadın sporcularımızın katıldığı (eskrimde) ve madalya aldığımız (güreşte) ilk olimpiyat olan serginin küratörlüğünü Dr. Seyhun Binzet yaptı. Proje ekibi Deniz Akyıldız, Ayşe Slevogt, Dr. Şehib Türkay, Yavuz Dinar, Barış Eymen ve Barış Kenaroğlu’dan oluşan sergiyi 19 Mayıs’a kadar gezmek mümkün.

 


ARŞİV