Kültür merkezlerinde yeni sezon açıldı

Kadıköy Belediyesi’ne bağlı kültür merkezleri, ekim ayının ilk haftasıyla birlikte yeni sezona merhaba dedi. Kültür merkezlerinde Ekim ayı boyunca gerçekleşecek etkinlikleri derledik

06 Ekim 2023 - 07:48

Kadıköy Belediyesi’ne bağlı kültür merkezlerinde yeni sezon açıldı. Caddebostan, Barış Manço, Kozyatağı kültür merkezleri ile Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi, Yeldeğirmeni Sanat, Karikatür Evi ve Alan Kadıköy ilk etkinlikleri ile yeni sezona merhaba dedi. Ekim ayı boyunca Kadıköy pek çok konser, tiyatro, sergi, gösteri ve söyleşiye ev sahipliği yapacak. Yeni sezonun ilk etkinlerinden derlediklerimiz:

CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ

İki tiyatro salonu ve sergi alanlarıyla birden fazla sergi ve etkinliğe ev sahipliği yapabilen CKM, yeni sezona Kuğu Gölü oyunu ile başladı. 6 Ekim’de Ölü’n Bizi Ayırana Dek, 7 Ekim’de 1984 – Büyük Gözaltı, 10 Ekim’de Canavar, 13 Ekim’de Yaşamaya Dair, 16 Ekim’de Yan Rol, 24 Ekim’de Süt Kardeşler CKM’de izleyici ile buluşacak oyunlardan birkaçı. Yeni sezonun oyunlarından Moda Sahnesi’nin İki Kore’nin Birleşmesi’ni 16 Ekim’de Akla Kara Tiyatrosu’nun Doğu Ekspresinde Cinayet’ini 20 Ekim’de izlemek mümkün. 

CKM, bu yıl 27. İstanbul Tiyatro Festivali’ne ev sahipliği yapacak merkezlerden biri. Festival kapsamında 28 Ekim’de Zvi Sahar’ın yönettiği Büyük Patlama, 30 Ekim’de Sokhumı Devlet Tiyatrosu’nun sergileyeceği Geçen Yaz Birdenbire oyunları izlenebilir. Ekim ayı boyunca çocuk oyunlarında izlenebileceği kültür merkezinde öne çıkan oyunlar arasında 8 Ekim’de Kırmızı Başlıklı Kız, 21 Ekim’de Küçük Prens, 22 Ekim’e Çirkin Ördek Yavrusu yer alıyor. Gökhan Ünver’in “Çok Tanıdık” gösterisiyle konuk olduğu CKM’de ekim ayı boyunca tek kişilik gösteriler de izlenebilecek. 11 Ekim’de Gırgır Stand Up Gecesi’nin izlenebileceği merkezde 18 Ekim’de Eser Yenenler ve Berfu Yenenler’in gösterisi Çift Terapisi, 21 Ekim’de BKM Mutfak komedyenlerinin hazırladığı Açık Mikrofon ve 23 Ekim’de Mesut Süre, Anlatanadam, Fazlı Polat’ın gösterisi olan Meksika Açmazı izleyici ile buluşacak.                                                                                

Birden fazla sergiye ev sahipliği yapabilen kültür merkezinde ekim ayı boyunca farklı sergiler de meraklıları ile buluşacak. Raziye Cerit Albayrak’ın “Çocuklar Gülsün Diye” isimli sergisi, 1976 - 2023 Yolculuk / Meryem Arıcan Resim Sergisi, Hurşit İlbeyi Resim Sergisi ekim ayı boyunca gezilebilecek sergilerden bir kaçı.

BARIŞ MANÇO KÜLTÜR MERKEZİ

Barış Manço Kültür Merkezi’nde yeni sezon Sabahattin Ali şiirlerinden esinlenilerek uyarlanan “Bir Serenadın Sonu” oyunu ile 1 Ekim’de başladı. Alternatif tiyatro sahnelerine ev sahipliği yapan BKM’de ekim ayında hem yetişkinler için hem de çocuklar için hemen her gün tiyatro oyunları gösterilecek. 06 Ekim’de Neredeyse Eşittir, 8 Ekim’de Enayi, 13 Ekim’de Amy Wınehouse, 17 Ekim’de Şahmaran “Müzikli Tiyatro Oyunu”, 28 Ekim’de Palto BKM’de izlenebilecek oyunlar arasında yer alıyor.

Çocuklar için ise 07 Ekim’de Cırcır Böceği Durmadan Öteryus, 14 Ekim’de Olıver Twıst, 28 Ekim’de Bremen Mızıkacıları izleyici ile buluşacak. BKM bu ay Uluslararası Kısa Film, Video Ve Fotoğraf Sempozyumu’na da ev sahipliği yapacak. 19 Ekim’de başlayıp 21 Ekim’de sona erecek sempozyumda video art, yeni medya, animasyon, belgesel, deneysel filmler konularında sunumlar yapılacak. 

Barış Manço Kültür Merkezi ekim ayı boyunca iki tane de sergiye ev sahipliği yapacak. Bu sergilerden ilki 1 Ekim’de açılan Dincer Özçelik’in Doğanın Islığı sergisi. Sergi 6 Ekim’e kadar görülebilir. İkinci sergi ise Esra Orhan’ın İzler sergisi. 7 Ekim’de açılacak sergi 20 Ekim’e kadar görülebilir.

KOZYATAĞI KÜLTÜR MERKEZİ 

Sezon boyunca pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak Kozyatağı Kültür Merkezi de yeni sezona Goldılocks And The Three Bear çocuk oyunu ile başladı. İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun Her şey Yolundaymış Gibi oyununa 3, 4, 5, 6, 7 Ekim tarihlerinde ev sahipliği yapan kültür merkezinde ay boyunca izlenebilecek oyunlar arasında şunlar yer alıyor: 8 Ekim Hangisi Karısı, 10 Ekim Ağaçlar Ayakta Ölür, 14 Ekim Meçhul Paşa, 16 Ekim Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!, 21 Ekim Yatak Odası Sırları, 22 Ekim Leyla İle Mecnun Değil. Merkezde, 14 Ekim Hayalbaz Kaşifler, 15 Ekim Alis Harikalar Diyarında küçük izleyicilerle buluşacak oyunlar arasında. 

13 Ekim’de Faruk Sofuoğlu ve Deniz Oral’ın birlikte sahne aldığı 80’ler 90’lar Gülümseten Hatıralar Gösterisi’ne ev sahipliği yapacak kültür merkezinde 23 Ekim’de de Armağan Çağlayan Size Anlatacaklarım Var gösterisi gerçekleşecek. 

Kozyatağı Kültür Merkezi ekim ayında seminer ve şiir festivaline de ev sahipliği yapacak.  Anadolu Aydınlanma Vakfı tarafından düzenlenen Cumhuriyet’in Yeni Yüzyılı seminerleri 3, 10, 17, 24, 31 Ekim tarihlerinde konferans salonunda izlenebilir.

Uluslararası Feminİstanbul Kadın Şiiri Festivali bu yıl yedinci kez, 5-8 Ekim 2023’de KKM’de düzenlenecek. “Cumhuriyetin İlk yüzyılında Kadın ve Şiir” başlığı ile gerçekleşecek festival konferans salonunda gerçekleşecek. 

Ekim ayı boyunca KKM’de Cumhuriyet’in 100. Yılında Yüz Akı Çizgiler Karikatür Sergisi ve Cumhuriyet’in 100. Yılında Yüzakı İzler Mozaik Sergisi görülebilir. 

HALİS KURTÇA ÇOCUK KÜLTÜR MERKEZİ

Çocukların kültür sanat merkezi olan Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde yeni sezon Ceviz Adam Müzikali ile başladı. 7 Ekim’de Şeker Portakalı, 8 Ekim’de Charlıe’nin Çikolata Fabrikasında, 17 Ekim’de Kofi’nin Yolculuğu gibi tiyatro oyunlarına ev sahipliği yapan kültür merkezinde birbirinden farklı ve renkli atölyeler yapılacak. Tümü ücretsiz olan atölyeler arasında şunlar yer alıyor: Heykel Atölyesi, Gitar Atölyesi, Hikâyeni Yaz, Karakterini Tasarla Atölyesi, Yaratıcı Drama Atölyesi, Bileklik Atölyesi, Tişört Baskı Atölyesi, Robotik Kodlama Ve Teknoloji Atölyesi, Ahşap Kuş Evi Tasarım Atölyesi. Çocukların hem ilgi duyduğu alanlarda kendilerini geliştirmesini hem de eğlenmelerini sağlayan atölyelere katılım rezervasyonlu ve katılımcı sayısı ile sınırlı. 

Atölyelere  başlangıç tarihinden beş gün öncesi itibarıyla, hkckm.kadikoy.bel.tr adresi üzerinden, çevrimiçi olarak kayıt yaptırabilirsiniz.

ALAN KADIKÖY

Anadolu yakasının önemli kültür sanat merkezlerinden biri olan Alan Kadıköy bu sezon da tiyatro, sergi, performans, konserlere ev sahipliği yapacak. 33. Akbank Caz Festivali’ne ev sahipliği yapan Alan Kadıköy’de ekim ayında pek çok oyun izleyici ile buluşacak. 6 Ekim’de Kalabalık Duası, 7 Ekim’de Hakikat, Elbet Bir Gün, 10 Ekim Mahkumlar, 14 Ekim Harika Şeyler Listesi, 18 Ekim Küvetteki Gelinler Alan Kadıköy’de gösterilecek oyunlardan birkaçı. 

27. İstanbul Tiyatro Festivali’ne ev sahipliği yapacak olan Alan Kadıköy’de 27-28-29 Ekim’de Tiyatro tarihinin ilk savaş karşıtı oyunlarından Lysistrata izleyici ile buluşacak. 

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin bu yıl 30. kez verdiği Tiyatro Ödül Töreni de Alan Kadıköy’de yapılacak. Onur Ödülü’nü Ayla Algan’ın alacağı 30. TEB Tiyatro Ödülleri, 9 Ekim 2023 tarihinde, Alan Kadıköy’de düzenlenecek törenle verilecek.

Sezon boyu farklı türdeki konserlere de ev sahipliği yapacak Alan Kadıköy’de ekim ayında ilgi çekici etkinliklerden biri Hollandalı caz müzik grubu Koffie konseri olacak. Yedi kişilik grup duygusal afrofunk, hip hop, Brezilya perküsyonu ve ustalıkla hazırlanmış alt-pop melodilerinden oluşan albümleri “Kokon'” ile 21 Ekim Cumartesi Alan Kadıköy'de sahne alacak. Hollanda Konsolosluğu’nun işbirliğiyle gerçekleşecek müzik ziyafetinin biletleri mobilet.com/tr/ adresinden temin edilebilir.

YELDEĞİRMENİ SANAT

Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde yeni sezon 20 Ekim’de Tonedmelisma Müzik Festivali Yadigar – Souvenir ile başlayacak. Kültürlerarası sanatsal diyaloglarının gelişmesini hedefleyen festivalin Yeldeğirmeni Sanat konserinde dünyaca ünlü soprano Marisol Montalvo ve pek çok ödülün sahibi Finlandiyalı piyano virtüözü Henri Sigfridsson sahne alacak. 

Yeldegirmeni Sanat Cumhuriyet’in 100. Yılı Konserleri kapsamında 25 Ekim’de Zeynep Öykü, 27 Ekim’de Çağla Karaali Feat. İmer Demirer, 28 Ekim’de Mehveç Emeç konserlerine ev sahipliği yapacak.

 

ARŞİV