Kültür Merkezlerinde yeni sezon başladı

Kadıköy Belediyesi’ne bağlı kültür merkezleri, yeni sezona merhaba dedi. Kültür merkezlerinde Ekim ayında gerçekleşecek etkinlikleri derledik

03 Ekim 2024 - 14:23

CKM’DE İSPANYOL GECESİ

Caddebostan Kültür Merkesi yeni sezonda tiyatro oyunlarından, konserlere, sergilerden, atölyelere pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Ekim ayının ilk etkinliklerinden biri ise İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın  Rodrigo’nun Gitar Konçertosu Ve İspanyol Gecesi konseri  olacak. Klasik gitar tınıları ile renklenen konser 4 Ekim Cuma günü saat 20.00’de. CKM, tiyatro sahnesinde ise  Ekim ayında Rutkay Aziz, Taner Barlas, Ali Poyrazoğlu, Haluk Bilginer, Cihat Tamer, Zihni Göktay gibi usta oyuncuları izlemek mümkün olacak. Kel Diva, Fanatik, 1984-Büyük Gözaltı, Cimri, Sevgili Arsız Ölüm Dirmit, Canavar oyunları  bu ay izlenebilecek oyunlar arasında.

İKSV TİYATRO FESTİVALİ ALAN KADIKÖY’DE

Akbank Caz Festivali etkinliklerine ev sahipliği yapan Alan Kadıköy, bu sezonda da pek çok oyuna ve konsere kapılarını açacak. Alan Kadıköy’de Ekim ayı boyunca Uykusuz Bir Rüya, Salim, Harika şeyler Listesi,  Taşıdıklarımız, 84 90 62 74 / Old Fools oyunlarını izlemek mümkün. Merkez, ekim ayında da İKSV 28. İstanbul Tiyatro Festivali mekanlarından biri olacak. Festival kapsamında Ebru Nihan Celkan ve Nagihan Gürkan’ı ilk kez bir araya getiren Loop oyunu izlenebilir.

ANEMOS TRİO KONSERİ
Kadıköy’ün önemli kültür sanat merkezlerinden Yeldeğirmeni Sanat ise yeni sezona 19 Ekim’deki Anemos Trio konseri ile merhaba diyecek. Sıla İlyasoğulları Piyano Resitali, Şenay Ocak Trio ile Şiir ve Caz, Wınterreıse /Kış Yolculuğu, Deniz Mastropıetro Gitar Resitali Ekim ayı konserleri arasında yer alıyor.

ÇOCUKLARIN MERKEZİ
Çocukların Kültür Sanat Merkezi olan Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde de bu sezon her sezon olduğu gibi yoğun ve eğlenceli geçecek. Çocuklar için atölye, kurs, konser ve tiyatro gösterilerinin olduğu kültür merkezinde ekim ayında izlenebilecek oyunlar arasında Köpekler Bale Yapmaz, Süper Dedektifler, Kuzey Kutbu Krallığı, Pinokyo, Kabuk yer alıyor. Bardak Abajur Atölyesi, Tabaktan Balık Atölyesi, Kuklalarla Hikâye Atölyesi, Hava Durumu Atölyesi,Piyano Atölyesi gibi pek çok renkli atölye de kültür merkezinde başlıyor. Atölyelere katılım ücretsiz fakat katılacak kişi sayısı sınırlı olduğundan öncesinde kayıt yaptırmak gerekiyor.

BARIŞ MANÇO’DA ÖDÜL TÖRENİ
Barış Manço Kültür Merkezi ise sezona Bitmeyecek Öykü oyunu ile merhaba diyor. Her sezon olduğu gibi bu sezonda da sergi, konser ve tiyatro oyunları ve söyleşilere ev sahipliği yapacak olan kültür merkezinde bu ay iki büyük organizasyon gerçekleşecek. 2. Uluslararası Digital Film Festivali kapsamında 22 Ekim’de Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde ücretsiz finalist film gösterimleri tüm sinemaseverlere açık olacak. 24 Ekim’de Kadıköy BarışManço Kültür Merkezi ev sahipliğinde Doğuş Üniversitesi ana partnerliği ile gerçekleşecek Ödül Töreni’nde ise Ana Jüri Heyetinin belirlediği ödüller sahiplerini bulacak.
2. Uluslararası Kısa Film, Video ve Fotoğraf Sempozyumu da 25, 26 ve 27 Ekim 2024 tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. BMKM Türk Yazarlar Sendikası’nın Edebiyat Matinelerine de ev sahipliği yapmaya devam edecek.   “Bir Şair, Bir Yazar” adıyla  devam eden matinenin bu ayki konukları şiirin ve romanın iki ustası Cahit Sıtkı Tarancı ve Fakir Baykurt.
 


ARŞİV