‘Kurak Günler’e Hırvatistan’dan 3 ödül

Emin Alper’in dünya prömiyerini Cannes’da yapan “Kurak Günler” isimli filmi, 69. Pula Film Festivali’nde En İyi Film dahil üç ödüle layık görüldü

11 Ağustos 2022 - 13:18

​Aynı zamanda Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi Sanat Yönetmeni olan Emin Alper’in yazıp yönettiği Kurak Günler, Hırvatistan’ın en önemli film festivallerinden biri olan 69. Pula Film Festivali’nden En İyi Film Ödülü, Eleştirmenler Jürisi Özel Ödülü ve En İyi Ortak Yapım Ödülü ile döndü.

Türkiye-Fransa-Almanya-Hollanda-Yunanistan-Hırvatistan ortak yapımı olan filmin başrollerinde Selahattin Paşalı ve Ekin Koç yer alıyor. Filmde Paşalı ve Koç’a,  Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci, Sinan Demirer, Nizam Namidar, Ali Seçkiner Alıcı ve Eylül Ersöz eşlik ediyor. 

Daha önce Tepenin Ardı, Abluka ve Kız Kardeşler filmleriyle ulusal ve uluslararası birçok festivalden ödüllerle dönen Emin Alper’in dördüncü uzun metrajlı filmi olan Kurak Günler, politik ve psikolojik gerilim türlerinin unsurlarını barındırıyor. 

Kuraklıkla mücadele eden bir kasabaya atanan savcı, belediye başkanı ve bir gazeteci arasındaki ilişki ve çekişmeleri anlatan filmin, Türkiye’de sonbaharda vizyona girmesi bekleniyor. 


ARŞİV