Lansman konserleri Kadıköy’de

Kesmeşeker ve Pinhani grupları yeni albümlerinin tanıtım konserlerini Kadıköy’de verecek

12 Şubat 2018 - 13:12

Cenk Taner “kaptan”lığında 90’ların başında Kadıköy’de kurulan müzik grubu Kesmeşeker’in “Kadıköy” adını taşıyan yeni albümünün lansman konseri burada olacak. 16 Şubat gecesi Kadıköy Sahne’de 22.30’da başlayacak konserde Kadıköy kokan şarkıları canlı dinlemek mümkün olacak.

28 yılını dolduran grubun kurucu “kaptan”ı Cenk Taner, geçtiğimiz günlerde Gazete Kadıköy’e verdiği röpprtajda, ‘’Albümün ismi bizim için çok önemli. Kadıköy... Bir yandan iddialıyken bir yandan da naif bir isim. Seneler içinde gelişen tecrübe neticesinde ve bu kadar aradan sonra gelen tortular var. O tortular bu şarkılara sindi. Dolayısıyla bu daha rahat bir albüm. Bu müziğe de yansıdı. Bu albümde bir “sokağa çıkın, gezin dolaşın” havası var ama sözlerde de o eski ağırlığı koruyoruz’’ dedi.

10 türkü bu konserde

Yayımladıkları beş albümdeki birçok şarkı çok sevilen grup Pinhani, bu süreçte kendi şarkılarının yanında konserlerde, zaman zaman da albümlerde türkülere yer verdi, sahnede geleneksel müziğin temsilcilerini ağırladı, tulum, kemençe, zurna, sipsi gibi Türk Halk Müziği enstrümanlarını bizzat çalarak müziğine adapte etti. Şimdi ise sadece türkülerden oluşan bir albüm yayımladır; On Türkü. 
Pinhâni albümde farklı yörelerden 9 anonim türkünün yanı sıra Neşet Ertaş'ın 'Zülüf Dökülmüş Yüze' eserini yorumluyor. Çok önemli müzisyenlerin katkıda bulunduğu albüme 22 farklı isim katkı yaptı. Albümde çok bilinen türkülerin yanı sıra çoğu müzikseverin ilk defa duyacağı eserler yer alıyor. Türküleri yeteri kadar tanımayan genç nesillerin bu müziği sevmesini amaçlayan Pinhâni, yurtdışında daha çok konser vererek türküleri tanıtmayı amaçlıyor. 
Albümün lansman konseri 19 Şubat Pazartesi günü Moda Kayıkhane'de yapılacak. 'On Türkü'ye katkıda bulunan müzisyenlerin bir kısmı da bu konserde Pinhâni'ye eşlik edecek.


ARŞİV