Leyla Pınar Süreyya’da anılacak

Geçen yıl hayatını kaybeden klavsen ve org sanatçısı Leyla Pınar Kadıköy Belediyesi Süreyya Operasında düzenlenecek bir konserle anılacak

03 Haziran 2022 - 09:45

Geçtiğimiz sene yitirdiğimiz klavsen ve org sanatçısı Leyla Pınar’ı, vefatının yıldönümünde, kurucusu olduğu İstanbul Barok’un üyeleri ve eski öğrencileri anıyor. 5 Haziran saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleşek etkinliğin sunuculuğunu Ali Pınar yapacak. Leyla Pınar’ı Anma Konseri’nde yer alacak sanatçılar ve eserleri şöyle:

İstanbul Barok

Kaan Buldular (kontrtenor), Ayşe Nil Ülgener (klavsen), Alise Juska (keman), Bülent Küçük (viyola), Jülide Canca Eke (viyolonsel), Hande Cangökçe (lavta)

Leyla Pınar 5. Barok Şan Yarışması Kazananları (Fatma Zeynep Ciddi, Nazlıcan Karataş ve Tuğba Ezer)

- A. Vivaldi, H. Pucell, G.F. Handel

Üsküdar Amerikan Lisesi Mezunlar Oda Korosu: Keysudar Sever (şef), Serkan Dedemen (org)

- A. Vivaldi, J. Dowland, G. Gastoldi, J.S. Bach, G. De Marzi, L. Lechner

Alper Maral & Noyan Çoşarer (bas blokflüt)

- “Baştan Alıyorum” Bas blok flüt ve kaydedilmiş materyal için “Dünya Prömiyeri”

LEYLA PINAR

 Klavsen ve org virtüözü Leyla Pınar, 1944’te İstanbul’da doğdu. İstanbul Konservatuvarı’nda eğitim gördü. Cemal Reşit Rey’in tavsiyesi üzerine Avrupa’ya gitti. Padova’da Cesare Pollini Konservatuvarı, Poitiers Üniversitesi Müzikoloji Bölümü, Paris’te Sorbonne Ecole des Hautes Etudes’de ve Ecole Normale de Musique’te eğitim gördü. Klavsen dalında “Premier prix” aldı.  Tüm Avrupa ülkeleri ve Amerika'da resitaller verdi, festivallere katıldı.

İstanbul Barok topluluğunu kurdu. Toplulukla beraber Türkiye ve Avrupa'nın pek çok ülkesinde 7 barok opera sahneleyip 1 dans gösterisi ve pek çok konser düzenledi.

1985 yılında İngiliz devletinin davetlisi olarak, Londra'daki müzik kurumlarında İngiliz barok müziği üzerine araştırmalar yaptı. Marmara Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim üyeliği yaptı. Ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik Tasarım Bölümü başkanlığı görevlerinde bulundu. Brüksel Kraliyet Konservatuvarında klavsen üzerine master class dersleri verdi. 2016 yılında profesör unvanını aldı. 5 Haziran 2021’de hayatını kaybetti.

 

 

 

Etiketler; leyla pınar

ARŞİV