Lions Opera ödülleri sahiplerini buldu

Uluslararası Lions Dernekleri 118 Çoğul Yönetim Çevresi’nin düzenlediği, “Lions Opera Ödülleri-2013”de, 11 dalda en iyilere ödülleri, 24 Mayıs Cuma akşamı, Caddebostan Kültür Merkezi’nde verildi.

30 Mayıs 2013 - 15:42

Konfederasyon Başkanı Ln. Necdet Akman gecede bir konuşma yaparak; “Halkımızın Opera sanatına ilgi duymasını, sanatçılarımızın sanatlarını takdir etmek amacıyla Lions Opera Ödüllerini üç yıldır düzenlemekteyiz. Ben de kendimi bir opera izleyicisi olarak yetersiz bulmaktayım. Bu günden sonra Opera temsillerini izlemek için daha fazla zaman ve para ayırmak istiyorum” dedi.Programın başında, Prof. Dr. Turgut Göksoy’un hazırladığı “Türk Opera Tarihi” belgeseli gösterildi. 32. Uluslararası Belvedere Şan Yarışması finalistleri; Soprano Gülbin Kunduz, Soprano Dilruba İlgi ve Bariton Kerem Çetinkaya ve İstanbul Ünv. Öğretim Görevlisi Barış Büyükyıldırım’ın piyanosu eşliğindeki mini konserin ardından ödül törenine geçildi.Opera dünyasının yakından tanıdığı Final Jüri Üyeleri; Hayati Asılyazıcı, Üstün Akmen Kemal Küçük, D. Vefa Çiftçioğlu ve Jüri Başkanı  Bariton Sedat Öztoprak’ın belirledikleri 12 dalda en iyilere ödülleri Konfederasyon Başkanı Akman tarafından verildi.12 Dalda ödül alan Opera sanatçıları şu şekilde oldu: En iyi Bayan Opera Şarkıcısı Soprano Burçin Savigne, En İyi Erkek Opera Şarkıcısı Tenor Efe Kışlalı, En İyi Orkestra Şefi Vladimir Lungu, En İyi Opera Rejisörü Recep Ayyılmaz, En İyi Opera Koro Şefi Gökçen Koray, En İyi Opera Koreografı Neslihan Öztürk, En İyi Opera Dekoratörü Efter Tunç, 
En İyi Opera Kostüm Tasarımcısı Şanda Zıpçı, En İyi Opera Prodiksiyonu “Kötülüğün Döngüsü”  İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, En İyi Türk Operası “Ali Baba Kırk Haramiler” Selman Ada, Türkiye’yi dünyada en iyi temsil eden opera sanatçısı Soprano Simge Büyükedes, Lions 50. Yıl Opera Başarı Ödülü Devlet Sanatçısı Bas Ayhan Baran oldu.En iyi Orkestra Şefi  ödülünü almak için Antalya’dan gelen Vladimir Lungu, ödülünü alırken hazırladığı uzun teşekkür konuşmasını kağıttan okudu. Romanyalı sanatçı; “Bu ödül benim bundan sonra daha çok çalışmamı gerektiriyor. Benim gibi genç birisine bu ödülü verdiğiniz için teşekkür ederim” dedi.Türkiyeyi Dünyada en iyi temsil eden Opera Sanatçısı Simge Büyükedes de bu önemli ödülü almak için İtalya, Milano’dan geldiğini söyledi ve Lionlara teşekkür etti.

 
 

ARŞİV