Liseliler, festivallerle coşacak!

Kadıköy Anadolu Lisesi'nin “Türkiye'nin en büyük lise festivali” unvanına sahip etkinliği KALfest, bu yıl 6–11 Haziran günleri arasında liseli ve üniversiteli gençler ile kendini genç hissedenleri buluşturacak. Haydarpaşa Anadolu Lisesi de bu yıl ilk kez Kültür ve Sanat Festivali düzenliyor.

31 Mayıs 2011 - 14:16

Üniversite şenliklerinden sonra liselilerin düzenlediği festivaller de kültür sanat dünyasına damgasını vurmaya başladı. Üniversitelerin günlerce süren büyük festivalleriyle yarışan, birçok ünlü sanatçıyı gençlerle buluşturan lise festivallerine ilgi ise hayli büyük!

SHANTEL, KALFEST’TE
Kadıköy Anadolu Lisesi'nin “Türkiye'nin en büyük lise festivali” unvanına sahip olan etkinliği KALfest, bu yıl 6–11 Haziran 2011 tarihleri arasında liseli, üniversiteli gençleri ve genç hisseden herkesi buluşturacak. Hafta içi sohbet, seminer, gösteri ve müzik dinletilerinin gerçekleşeceği festivalin finali ise şimdiden sabırsızlıkla beklenmeye başladı. 11 Haziran Cumartesi günü okul bahçesinde düzenlenecek kapanış etkinliğinde Mazhar Fuat Özkan, Shantel & Bucovına Club Orkestar, Ogün Sanlısoy ve Kung Fu sahne alacak. Konserlerin yanı sıra şişme oyun parklarının, özel gösterilerin, yarışmaların ve birçok stand aktivitesinin yer alacağı KALfest'11, festivalin kapanış günü olan 11 Haziran’da 5 bin katılımcıyı ağırlamayı hedefliyor.
KRİSPİ, İstanbul Bilgi Üniversitesi, MTV Türkiye ve Final Dergisi Dershanesi sponsorluğunda gerçekleşecek organizasyona “mezunların okula bakan yüzü” KALEV de operasyon desteği vermekte. “Lise Festivali” tanımına yeni bir boyut kazandırmayı hedefleyen Öğrenci Meclisi, bütün Kadıköy Maarif camiasını ve tüm müzikseverleri 11 Haziran’da KALfest’te buluşmaya çağırıyor. Kapıdan 40 TL fiyatla satılan biletler, biletix’ten 35 TL’ye edinilebilir.

HAYDARPAŞA’DA İLK KEZ BİR FESTİVAL
İlk kez bir Kültür ve Sanat Festivali düzenleyecek olan Haydarpaşa Lisesi de oldukça iddialı bir programla geliyor. 7–10 Haziran günlerinde okul binasında gerçekleştirilecek olan festival, Kitap Fuarı ile başlıyor. Tiyatro gösterileri, film gösterimleri, müzik dinletileri ve bahçe oyunlarıyla zenginleştirilen programın ikinci gününde ise “Zirveyi Paylaşanlar” ödül töreni yapılacak. Haydarpaşa Lisesi öğrencileri arasında yapılan ankette en çok oy alan ünlü isimlere ödülleri verilecek. Törene, okul mezunu ünlüler Kadir İnanır, Sunay Akın, İzzet Günay, Göksel Arsoy ve Erkin Koray da onur konuğu olarak katılacak. Festivalin son günü olan 10 Haziran Cuma günü ise, Haydarpaşa Lisesi öğrencilerinin “zirvedeki grup” olarak seçtiği Duman, bir konser verecek. Konser biletlerini biletix’ten 25, kapıdan 30 TL fiyatla edinebilirsiniz.
www.biletix.com


 


ARŞİV