Liselilerden ‘profesyonel' tiyatro

Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi ve Mehmed Bayazıd Lisesi işbirliğiyle hazırlanan İspinozlar oyununda gençler, profesyonel tiyatroculara taş çıkartıyor.

16 Haziran 2011 - 10:21

Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi ve Mehmed Bayazıd Lisesi işbirliğiyle hazırlanan İspinozlar oyununda gençler, profesyonel tiyatroculara taş çıkartıyor.


Mehmed Bayazıd Lisesi öğrencilerinin bütün yıl hazırlanarak çıkarttıkları “İspinozlar” izleyicilerden tam not aldı. Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nden Enver Yılmaz’ın yönetmenliğini yaptığı oyun, usta yazar Orhan Kemal’in bir öyküsüne dayanıyor.
İspinozlar oyununda yaşadığımız çağın en büyük sorunu olan insanlar arasındaki eşitsizlikten yola çıkılıyor. Oyunda, insanlar bu eşitsizlik yüzünden gerçek sevgilerinden, insanlık ve şereflerinden vazgeçebilecek kadar çaresizdirler. Ve yol ayrımına geldiklerinde “ispinoz kuşu” gibi düşünür dururlar. İki tercih vardır: ya para, ya insanlık...
Bir başka usta yazar Yaşar Kemal, Orhan Kemal’in bu oyunu için şöyle yazmış: “Bir piyes vardır ki, en büyük aktörler bile onu oynayamazlar, tökezlerler. Bir piyes vardır ki onu en acemiler bile büyük ustalar gibi oynayabilirler. İspinozlar ikincilerden...” Mehmed Bayazıd Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencileri de 22 kişilik oyuncu kadrosuyla 27 Mayıs, 1, 2 ve 13 Haziran’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde, İspinozlar oyununu büyük ustalar gibi sahnelemeyi başardılar.
Oyunda, Berkay Duman, Burak Yeşilova, Burcu Oral, Cemil Sönmez, Ceren Kaçar, Elveda Yağmur Çevik, Ferit Arslan, Gökhan Hızarcı, Handan Çakır, Handan Uz, İlkay Duman, İsmail Şam, Kader Ay, Levent Maral, Mert Ertuğrul Akpınar, Muhammet Gürçay, Sibel Boztepe, Sibel Erbaş, Şehmus Efe, Şeyma Nur Şahin, Şüheda Bekmezci ve Şükriye Uz rol alıyor.


ARŞİV