Mabel soruyor; Gök Nerede?

Bir dönem Kadıköy’de yaşayan, müziğinde buranın tınılarını barındıran sanatçı Mabel Matiz’in yeni albümü “Gök Nerede” yayınlandı

06 Mart 2015 - 10:44
Kendi adını taşıyan ilk albümüyle 4 yıl önce müzik dünyasına merhaba dediği ilk günlerden bu yana,  müzik eleştirmenleri ve müzikseverlerin saygı ve büyük beğenisini kazanan Mabel Matiz, 2013 yılında ödüllere doymayan albümü “Yaşım Çocuk” tan sonra dinleyicilerini şimdi de yeni albümü Gök Nerede ile selamlıyor. Kayıtları 2014 yılında Kadıköy Bee Stüdyoları ve Beyoğlu Babajim stüdyolarında tamamlanan albümde, 14 yepyeni şarkı bulunuyor. 9 şarkının sözü ve müziği Mabel Matiz’e ait. Üç şarkıyı müzisyen dostlarıyla birlikte yazan Mabel Matiz’in yepyeni albümünde güzel sürprizler de müzikseverleri bekliyor. Yeni albümüyle kariyerinde ve müzikal yolculuğunda yepyeni bir sayfa açan Mabel Matiz,bu albümdeki tüm aranjeleri, Yaşım Çocuk albümünde de  birlikte çalıştığı Kadıköylü Can Güngör’e emanet etti.  Usta besteci, şarkıcı ve söz yazarı Nazan Öncel’in 1992 yılı albümünde yer alan “Bir Hadise var” Mabel Matiz’in yepyeni albümünün tek cover şarkısı olarak ön plana çıkıyor. Sosyal medyada fenomen olan, konser için sık sık Türkiye’ye de gelen Rus besteci Evgeny Grinko’ya ait olan “Vals” ise Mabel Matiz’in yazdığı sözlerle birlikte albümün tek adaptasyon şarkısı olarak dikkat çekiyor.
 
MÜZİK VE KADIKÖY…
Mabel Matiz, Gazete Kadıköy’e verdiği röportajda, 2 yıl kadar Kadıköy’de oturduğunu, Yaşım Çocuk albümünü de burada kaydettiklerini belirterek, ‘’Sırf bu yüzden bile Kadıköy’ün anlamı çok büyük benim için. Artık Kadıköy’de oturmuyorum, ‘Kadıköylüyüm’ diyecek kadar da buralı sayılamam; ancak Kadıköy’ü gerçekten çok seviyorum. Hafif, aydınlık, sürüden apayrı bir yer. Kadıköy’ün hayatımdaki ve müziğimdeki etkileri oldukça pozitif oldu’’ demişti.

ARŞİV