“Mahallemde Çocuk Tiyatrosu” başlıyor

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği “Mahallemde Çocuk Tiyatrosu” 13 Ağustos’ta başlıyor

11 Ağustos 2022 - 12:13

Kadıköy Belediyesi, “Mahallemde Çocuk Tiyatrosu” adıyla başlattığı etkinlikte çocukları tiyatroyla buluşturuyor. Daha çok çocuğun tiyatro izleyebilmesi ve çocuklara tiyatro sevgisi kazandırmak için ilki geçtiğimiz yıl yapılan "Mahallemde Çocuk Tiyatrosu” bu yıl 12 Ağustos’ta başlıyor. 11 gün sürecek etkinlik dört ayrı mahallede organize ediliyor.  Bostancı, Acıbadem, Fikirtepe ve Kozyatağı’nda gerçekleşen etkinlikte oyunlar saat 20.00’de başlıyor.

12 Ağustos Cuma günü “Korkusuz Salyangoz” oyunuyla başlayacak “Mahallemde Çocuk Tiyatrosu” programı şöyle:

12 Ağustos Cuma

KORKUSUZ SALYANGOZ

Balon Kukla Tiyatrosu / +3

Alan Kadıköy Açık Hava Sahnesi

En büyük kahramanlıklar hep cüssesi en büyük olandan beklenir. Oysa bazen, çözümü imkânsız gibi görünen sorunları hiç ummadığımız kişiler çözer. Minik bir salyangoz, en güçlü olanın bile başaramadığı zor işleri başarabilir. Korkusuz Salyangoz, başarının ardındaki sırrın hikâyesi...

13 Ağustos Cumartesi

 DÜNYA BÜYÜRKEN

 Tiyatro Pan  / +5

Alan Kadıköy Açık Hava Sahnesi

Her çocuk gibi Dünya da, bu dünyaya oyun oynamaya gelmiştir. Arkadaşı Rüzgar’ın artık kendisiyle oyun oynamak istememesine üzülen Dünya, tek bir duygunun olmadığını fark eder. Duygular, renkler gibi farklı ve çoktur.

14 Ağustos Pazar

CANIM KARDEŞİM BENİM UZAYLILAR MI GELDİ?

Portakal Yapım / +2

Alan Kadıköy Açık Hava Sahnesi

Mine, Müge ve Mıncır'ın eşsiz hayal dünyası sayesinde tanıştıkları minik uzaylı dostlarıyla şarkılar söyleyip eğlenecekleri müzikli gösteri.

15 Ağustos Pazartesi

FLOYD USTANIN DÜŞLER ATÖLYESİ

 Makinist Gösteri Sanatları / +3

Kriton Curi Parkı

Floyd Usta, Postacı Barnie ve Peri Mila, düşler atölyesinde bozulan düş makinelerini tamir etmeye çalışır. Bunun için sihirbaz Hömünü ve Doktor Whatson'dan yardım alırlar… Bakalım kahramanlarımız başarılı olacaklar mı? Çocuklar yeniden düşlediklerine kavuşabilecekler mi?

16 Ağustos Salı

MASALCI BAVUL

Tiyatro Motive / +2

Kriton Curi Parkı

Kahramanlarımız Mehmetcan, Nazlı ve Ayşe’nin mahallelerinde oyun oynamak için toplanmalarıyla macera başlar. Bu üç arkadaş hiç anlaşamazlar, birbirleriyle uyumlu bir şekilde oyun oynayamazlar ve oyun üretemezler… Bir gün karşılarına bir bavul çıkar ve işler değişir…

17 Ağustos Çarşamba

DOMBİL İLE MİNİ

 Tiyatro Yeni Çizgi / +4

Kriton Curi Parkı

Dombil başkaları ile konuşmaktan hoşlanmayan, kendisine ait eşyaları paylaşmayan ve yalnız olmayı tercih eden birisidir. Günün birinde kalabalık şehirden sıkılır ve yeni bir eve taşınır. Burada da iyi yürekli ama şakacı-hınzır komşusu Mini ile uğraşmak zorunda kalır, çünkü Mini Dombil ile arkadaşlık etmek, iletişim kurmak istemektedir.

18 AĞUSTOS PERŞEMBE

OYUNCU KÖPEK MİE

 Tiyatro Mie / +4

Bostancı Tarihi Tren İstasyonu Arkası

Parkta yürüyüş yapan Dodo dinlenmek için mola verir. Mie isimli kaybolmuş köpekle karşılaşır. Mie Dodo’yu Dodo’da Mie’yi çok sever Mie’nin yetenekleri ve zekasından etkilenir onu bırakamaz, sahibini bulmaya karar verir.

19 Ağustos Cuma

MİNİK PATİLER

 Tiyatro Kaygan Zemin / +3

Bostancı Tarihi Tren İstasyonu Arkası

Tamparapum Sokağı, eskiden insanların şarkılar söyleyip dans ettiği ve bütün canlıların keyifle yaşadığı bir yerdir. Şimdi ise insanların terk ettiği bu sokakta ŞipŞip, CiciBici ve Pataküte adında üç sevimli kedi yaşamaktadır.

20 Ağustos Cumartesi

HER ŞEYİ YAPABİLİRİM

Debut Tiyatro / +4

Bostancı Tarihi Tren İstasyonu Arkası

Ece  geçirdiği kazadan sonra bacaklarındaki gücü kaybetmiştir. O günden sonra arkadaşları onu oyunlarına almak istemezler çünkü Ece onlara dâhil olduğu zaman her oyunu oynayamıyorlardır. Bu durum Ece’yi çok yalnız hissettirir ve artık en büyük isteği yürümek olmuştur. Ece, odası içinde kendine bir dünya kurar ve bir gün bu dünyada hayali bir yolculuğa çıkar. Bu sihirli yolculukta kendi gücünü ve inancını eğlenceli oyunlarla keşfeder.

21 Ağustos Pazar

MACERACI AYI JUMBO

Kültür Sanat Dairesi / +4

Şehit Jandarma Er Çağlar Mengü Parkı, Fikirtepe

Panayıra gidip arkadaşları ile eğlenmek isteyen Maceracı Ayı Jumbo, yolda kötü niyetli avcının ormandaki hayvanları yakalayıp kafeslere kapattığını fark eder. Arkadaşlarını kurtaran Jumbo avcı tarafından fark edilir ve uzun soluklu bir kovalamaca başlar. Ormanda yolunu kaybeden sevimli palyaçolar Boyo ve Zeze, Jumbo’yu bu macerada yalnız bırakmaz ve sıkı bir üçlü olurlar.

22 Ağustos Pazartesi

BİR YÜZGEÇ HİKÂYESİ

 Tiyatro Fil / +4

Şehit Jandarma Er Çağlar Mengü Parkı, Fikirtepe

Daha önce denize düşen bir plastik parçasının deniz canlılarına nasıl bir zarar verebileceğini düşündünüz mü? Üstelik bu bazen bir çöp olabilir bazen de işe yarar bir insan eşyası. Caretta Carettaların yumurta bırakmaya çıktıkları sahillerde bilinçsizce yapılan yürüyüşlerin yumurtalara verdiği zararı ya da denize atılan çöplerin onların yaşamlarında oluşturdukları zorlukları sevimli Caretta Caretta ailesi üzerinden işliyoruz. Bakalım doğayı ve canlıları anladığımızda neleri değiştirebiliyoruz.

23 Ağustos Salı

ARI MAYA İLE BIZ BIZ

 Masal Gerçek Tiyatrosu / +3

Şehit Jandarma Er Çağlar Mengü Parkı, Fikirtepe

Kahramanlarımız, Arı Maya ve Bız Bız; küçük bir kovanda yaşayan oldukça neşeli, yaramaz ve şakacı sevimli arılardır. Günlerini kovan dışında oyunlar oynayıp şarkılar söyleyip bal toplayarak geçirirler. Günlerden bir gün Arı Maya, Bız Bız’ın yanına gelir ve kraliçe arının çok hasta olduğunu, Kraliçe’nin iyileşebilmesi için çok uzaklardaki Cıngıllı ormanına gidip çin çin çiçeklerinin tozlarından getirmeleri gerekmektedir.

 

 


ARŞİV