Malkoç'un serüveni

Kadıköy’ün yeni sanat mekanlarından Prizma Galeri, ikinci sergisine ev sahipliği yapıyor

07 Aralık 2023 - 10:47

Bağdat Caddesi Feneryolu mevkiindeki Prizma Galeri ''Otomatizmin İzinde Zafer Malkoç'un Serüveni'' başlıklı Zafer Malkoç solo sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide Malkoç, deneyim ve içgüdülerine dayalı yaklaşımlarının tuvallerine izlerini sanatseverlerle paylaşıyor.  Kürasyonu Seda Çelik tarafından üstlenilen sergi , 15 Aralık’a dek ziyarete açık.

İMGELERİN GİZEMİ…

Sergi tanıtım bülteninde, “ İmgelerin gizemini takip eden Malkoç, sanatın büyülü dünyasında çocuğun masumiyetini yansıtan bir ressam olarak öne çıkar. İşte bu masumiyet, onun eserlerindeki çizgilerin ve rastlantısal bir şekilde boyanmış tabloların, bir çocuğun karalamalarına benzer bir zarafetle parlamasını sağlar. Malkoç'un işlerinde sadelik ve tesadüfi unsurlar bir araya gelir ve böylece sanatın özünde tesadüfi dokunuşlarla bambaşka bir bağlam yaratmaktadır. Sergimiz sanatseverlere Malkoç'un sanat anlayışını, iç dünyasını ve teknik özelliklerini daha derinlemesine anlama fırsatı sunar. Bu sergi, çocuksu imgelerle dokunulan bir dünyaya hoş geldiniz diyerek sanatseverlere farklı pencerelerden seyir açmaktadır” deniliyor.

Çağdaş Türk sanatına yeni bir soluk getirme amacıyla Özgür Sönmez tarafından kurulan Prizma Art Galley, kapılarını sanatseverlere ilk kez geçen Eylül’de açmıştı.  "İmgeler ve Gerçekler" isimli sergide, farklı kuşaklardan 25 sanatçının yapıtları yer almıştı.

 

ARŞİV