Maltepe Sanat'tan FİNAL

Maltepe Belediyesi bünyesinde Maltepe Sanat Tiyatrosu eğitmenleri tarafından yetiştirilen 18 yaş üstü 50 öğrenci izleyici karşısına çıktı. Kursiyerler, Maltepe Belediyesi Türkan Saylan...

14 Temmuz 2011 - 10:52

Maltepe Belediyesi bünyesinde Maltepe Sanat Tiyatrosu eğitmenleri tarafından yetiştirilen 18 yaş üstü 50 öğrenci izleyici karşısına çıktı. Kursiyerler, Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde aldıkları üç aylık eğitimin ardından Yılmaz Erdoğan’ın “Kadınlık Bizde Kalsın” adlı ünlü oyununu sergilediler. Eğitim alan tüm öğrencilerin performanslarını göstermeleri için oyun iki seansta iki farklı grup tarafından sahnelendi. Diksiyon, fonetik, hareket, beden dili ve temel eğitim bilgilerinden oluşan eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere ailelerin yanı sıra halkın ilgisi de büyüktü. Yoğun alkış alan kursiyerlere katılım belgelerini Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin adına Başkan Yardımcısı Nimet Karabulut verdi. Karabulut konuşmasında, Başkan Zengin’in sanata ve ücretsiz eğitime verdiği öneme vurgu yaparak; “Maltepe’nin kendi insanının da kültür sanatta öne çıkması için bu tür faaliyetler devam edecek” dedi.
Maltepe Sanat Tiyatrosu yaz aylarında Aziz Nesin’in “Pırtlatan Bal” adlı oyununu 18 mahallede çocuklar için ücretsiz oynayacak.
 


ARŞİV