Mançalı Şövalye Süreyya'da!

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda 3-5 Şubat tarihlerinde ‘Mançalı Şövalye’ müzikalini izleyebilirsiniz.

26 Ocak 2011 - 12:00


İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Don Kişot balesinden sonra Don Kişot ve Cervantes’i konu alan “Mançalı Şövalye” müzikalini, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda sahneliyor.
Mançalı Şövalye müzikalini, eserde Don Kişot/Cervantes rolünü de üstlenen Murat Göksu sahneye koyuyor. Don Kişot/Cervantes rolünü Suat Arıkan, Murat Göksu ile birlikte dönüşümlü olarak canlandıracak. Eserin orkestra şefliğini Murat Kodallı üstleniyor. Dekor tasarımı Adnan Öngün’e, kostüm tasarımı Gizem Betil’e ait olan Mançalı Şövalye müzikalinde diğer önemli rolleri Ruhsar Öcal, Şebnem Usanmaz, Çağrı Köktekin, Yücel Özeke, Can Reha Gün ve Ali Murat Erengül paylaşıyorlar.
Eserde şövalyelik üzerine çok fazla kitap okuyan, sonsuz adalete olan güvenini hiç yitirmeyen ve hayatını gezgin bir şövalye olarak sürdürmeye karar veren orta yaşlı beyefendi Alonso Quijana’nın hikayesi, hapse düşen Miguel de Cervantes’in uşağı ve mahkumlar tarafından bir tiyatro oyunu olarak anlatılıyor.
Cervantes kilisenin mallarına vergi toplamak amacı ile el koymaktan hapse düşmüştür. Uşağı ve Cervantes azılı mahkûmlar arasında mal varlıklarını ve roman taslaklarını korumak amacıyla Don Kişot ve Sanço’nun hikâyesini canlandırırlar. Hikâye, mahkûmları derinden etkiler ve Cervantes’in romanı mahkumların elinde yok olmaktan kurtulur.
Mançalı Şövalye, ilk kez seyirciyle 1 Şubat Salı akşamı saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda buluşacak. Galanın ardından bu eğlenceli müzikali 3 ve 5 Şubat günlerinde de izleyebilirsiniz.
www.sureyyaoperasi.org


ARŞİV