Manço şarkılarla anılacak

Kadıköy Belediyesi, hayatı Kadıköy’de başlayıp Kadıköy’de sona eren dünyaca ünlü sanatçımız Barış Manço’yu, aramızdan ayrılışının 17’nci yılında sevenleri ile birlikte anıyor

28 Ocak 2016 - 12:36
Gökçe UYGUN

“Bir insandan en son ne zaman bahsedilmekten vazgeçilirse, o insan o zaman ölmüş sayılır” sözünün sahibi efsane sanatçı Barış Manço, sanki kendisi için söylemişti bu sözü. Onu hiç tanımadan bilip seven, şarkılarıyla büyüyen yeni kuşaklar, Manço’nun hiç ölmeyeceğinin göstergesi. 1 Şubat 1999’da hayata veda eden sanatçı, 17 yıldır şarkılarıyla, belgeselleriyle, programlarıyla yaşamaya devam ediyor.
İlk anma programı Barış Manço 7’den 77’ye Dolu Dizgin Barış ve Sevgi Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hatları, Kadıköy Belediyesi ve Manço Prodüksiyon birliğiyle organize edildi. Mançoseverler, 31 Ocak Pazar günü saat 10.00’da Kadıköy’deki Beşiktaş iskelesinde buluşup, 10.30’da hareket edecek. Vapurda Manço şarkıları söylenecek, ardından da Manço’nun Çengelköy’deki kabri ziyaret edilecek.

ÇOCUKLARDAN ‘BARIŞ’LI ŞARKILAR
Kadıköy Belediyesi de hayatı Kadıköy’de başlayıp Kadıköy’de sona eren dünyaca ünlü sanatçımız Barış Manço’yu, aramızdan ayrılışının 17’nci yılında sevenleri ile birlikte anıyor. 1 Şubat Pazartesi akşamı saat 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon’da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek anma etkinliğinde, Tehlikeli Madde grubu ve konuk sanatçı Meyra, Manço’nun sevilen şarkılarını seslendirecek. Ayrıca Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Korosu da çok sevdikleri Barış abilerini, seslendirecekleri Manço şarkılarıyla anacak. Barış Manço fotoğraflarından ve özel eşyalarından oluşan sergi de sevenleri tarafından gezilebilecek. Öte yandan Full Aksesuar grubu da 31 Ocak Pazar akşamı Kadıköy’deki Shaft’ta sahne alacak. “Barış’a özlem” temalı konserde grup, sanatçının şarkılarını yorumlayacak.

EVİ GECE YARISINA DEK AÇIK
7’den 77’ye herkesin sevgilisi Barış Manço’nun ‘Barış Manço Moda 81300’ olarak ünlenen ve  Kadıköy Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülen Moda’daki Barış Manço Evi, gece yarısına dek gezilebilecek. Normal şartlarda mesai saati bitimi olan 17.00’ye dek açık olan müze-ev, 31 Ocak gecesi saat 00.00’a kadar ziyaret edilebilecek. Manço’nun yaşadığı, eserlerini ürettiği Yusuf Kamil Paşa Sokak No:5’teki müze-evde, Manço’nun sanat hayatı ve kişisel yaşamına dair eşya ve objeleri görmek mümkün.

 

ARŞİV