Medeniyetler Korosu, ‘Barış' dedi…

Dünyaya barış mesajları vermek üzere müzik yapan Antakya Medeniyetler Korosu, 26 Mayıs Perşembe akşamı İstanbul’a gelerek, Caddebostan Kültür Merkezi’nden özel bir konsere imza attı

02 Haziran 2016 - 14:27
Dünyaya barış mesajları vermek üzere müzik yapan Antakya Medeniyetler Korosu, 26 Mayıs Perşembe akşamı İstanbul’a gelerek, Caddebostan Kültür Merkezi’nden özel bir konsere imza attı.
Gecenin sunumunu Objektif programı yapımcısı-gazeteci Kadir Çelik’in sunduğu gecede konuşan Koro Şefi Yılmaz Özfırat, yaklaşık 60 kişiden oluşan koronun içinde her dilden, her dinden insanların bulunduğunu söyledi. Özfırat,  “Bu koroyu amatör bir ruhla oluşturduk.  Hepimizin hayatını kazandığı işleri var. Aramızda imam, papaz, haham, hemşire, öğretmen, esnaf, öğrenci var. Uyum içinde, dostça ve kardeşçe yaşıyor, başarılı işlere imza atıyoruz.” dedi. Toplumlar olarak da binlerce yıldır aynı şekilde yaşadığımıza vurgu yapan Özfırat, “Farklı dinler, farklı diller, farklı renklerde olsak da, tek bir Allah’ımız var. Hepimiz Allah’ın kullarıyız. O halde neden karıştırmak, parçalamak istiyorsunuz?” diye sordu.
Gösteriye katılan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Son dönemde çok fazla şehit verdik. Ülkemiz hiç iyi yönetilmiyor” derken, gecenin organizasyonunu sağlayan SKAL International Marmara Kulübü Başkanı Murat Yumak da “Sadece Türkiye olarak değil, bütün dünya insanları olarak barışa ve kardeşliğe çok fazla ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz. Böyle bir durumda bu organizasyonu sağlamakla hem Ulu Önder Atatürk’ümüzün neredeyse bir asır önce sarf ettiği ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözünün ne kadar doğru ve ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha hatırlıyor, hem de buradan tüm dünyaya duyurmak istiyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, koro birbirinden güzel ve farklı eserleri Türkiye ve dünya barışı için seslendirdi. Konserde, sema gösterisi ve Karadeniz yöresine ait ezgiler eşliğinde folklor performansı da yapıldı.

ŞARKILAR BARIŞ İÇİN...
2007 yılında turizm haftasının Antakya’dan başlaması vesilesiyle kurulan Antakya Medeniyetler Korosu, Antakya’da yaşayan farklı din, din, ırk ve meslekten gelen koristlerden oluşuyor. Türkiye’nin birlikte yaşama kültürünü sergileyen ve birçok medeniyetin bir arada yaşadığı dünyadaki ender bölgelerden biri olan Antakya merkezli olan, yurtiçi ve dışında pek çok konser veren koro, farklı kültürlerin insanları, asırlardır birlikte yaşamanın kültürünü şarkılarla dile getiriyor. Koro, insanlığı doğruya ve güzelliğe çekip medeniyetler arasında köprü oluşturarak, insanları evrensel bir dil olan müzikle bir arada tutmayı hedefliyor.

ARŞİV