Meme kanseri için 'Geç Kalma'yın!

Khalkedon Sanat Atölyesi meme kanserine dikkat çekmek için“Geç Kalma” resim sergisi düzenledi.

05 Mart 2014 - 10:42

18- 28 Şubat tarihleri arasında sanatseverler tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilen sergiyle kadınların Meme Kanseri'ne karşı bilinçlendirilmesi hedeflendi.
Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden Khalkedon Sanat Atölyesi, her geçen yıl görülme sıklığı artan ve daha genç yaşlara kayan meme kanserine dikkat çekmek amacıyla 18-28 Şubat tarihleri arasında karma sergi düzenledi. Sergi “Geç Kalma” sloganıyla, Türkiye’de son zamanlarda artan fakat yine de yetersiz kalan ‘farkındalığı’ pekiştirmeyi hedefiyle ziyaretçiyle buluştu.
65 sanatçının aynı amaç için buluştuğu sergide resimden, heykele, ebrudan, resim ve grafik tasarımına kadar birçok eser sergilendi. Meme Kanseri belirtileri, risk faktörleri ve korunma yöntemlerinin dikkat çekildiği karma sergide, erken tanı ve teşhisin önemine vurgu yapıldı.
Her 8 kadından 1'inin meme kanserine yakalandığının vurgulandığı karma sergide, kadınlar Meme Kanseri'ne karşı bilinçlendirildi ve kanser riskinden korunmak için dikkat edilmesi hayati önem taşıyan noktaların altı çizildi.
Barış Manço Kültür Merkezi’nde ziyaretçiyle buluşan sergide satılan resimlerin geliri Kanserle Mücadele Derneği’ne bağışlandı.
 

ARŞİV