Meşhur dedektif Kadıköy'e geldi!

Kadıköy’de Ak’la Kara Tiyatro’da sahnelenen ‘Sherlock Holmes’ oyununu, sezon boyunca izleyebilirsiniz....

28 Kasım 2012 - 10:45

Gökçe UYGUN
 
Geçenlerde bir akşam, hatta tam olarak tarih verelim size; 25 Kasım Pazar akşamı Kadıköy sokaklarında tuhaf bir telaş vardı. Bahariye'de herkes bir birine o’nu soruyordu. Koşar adım yürüyordu insanlar o’nu görmek için. Bizim için de bulmak çok zor olmadı. Bahariye Caddesi’nden yukarı doğru çıkarken gördüğümüz güçlü spot ışıkları ve kırmızı halı yeterince açık ediyordu her şeyi, ipucu aramaya gerek kalmadı. Sadece biz gazeteciler değil, başta Haldun Dormen, Nurseli İdiz, Göksel Kortay olmak üzere ünlü simalar da olay yerindeydi. Herkes o’nu bekliyordu. Sohbetlerin ana konusu hep o’ydu. Sonra salona aldılar bizi. Heyecanlı bir müzik doldurdu kulaklarımızı ve bir anons; “Sherlock Holmes'in sizi bulmasını istemiyorsanız telefonunuz kapatmayı unutmayın!”
Ve işte dünyaca ünlü, zeki, asil dedektif Sherlock Holmes, Londra’dan kalkmış Kadıköy’e kadar gelmişti ve karşımızdaydı! Yardımcısı ve sadık dostu Dr. Watson ile birlikte yaklaşık 2 saatlik süre içinde bizi heyecandan heyecana savurdu, aykırı ve detaycı bakış açısıyla zihnimizi açtı, kimi zaman da keskin zekâsının izini taşıyan esprileriyle güldürdü.
 
DÜNYANIN EN ÜNLÜ ÖZEL DEDEKTİFİ SAHNEDE
Evet, ikinci sezonunda da, birbirinden özel oyunları tiyatroseverlerle buluşturan Ak’la Kara Tiyatro’da sergilenen “Sherlock Holmes” oyununun dünya prömiyeri gecesinden tanık olduklarımızı aktardık buraya dek. Eğer Holmes kadar zeki iseniz anlamışsınızdır zaten!
Şimdi dünyaca ünlü dedektifi Türkiye'de ilk kez tiyatro sahnesine taşıyan oyunla ilgili bilgi verelim siz bulmacasever tiyatro tutkunlarına. Ak’la Kara Tiyatro’da bu sezon sergilenecek 5 oyundan biri olan Sherlock Holmes; Sir Arthur Conan Doyle'un “Bohemya'da Skandal” ve “Danseden Adamlar” adlı hikâyelerinden Kerem Kobanbay tarafından uyarlanmış. Oyunun başrollerinde Burak Karaman, Kerem Kobanbay, Beril Senvarol, Fatih Gülnar, Emre Törün, Tugay Erverdi, Arzu Akın, Gülnur Badakal, Hakan Çeliker, Adem Türker ve Mert Şişmanlar yer alıyor. Çılgın dedektif Sherlock Holmes ve Dr. Watson zekâ dolu bir cinayetin ardındaki gizemi oyun boyunca seyirci ile birlikte çözüyor. İlk perdede çılgın dedektifimizin müşterisi olan Bohemya Kralı, Irena Adler adlı bir kadının şantajından kurtulmak istiyor. Holmes ve Adler'in zekâları çarpışırken, adeta bir satranç karşılaşmasına tanık oluyor izleyiciler. İkinci perdede ise üç yıl sonraya gidiyoruz. Bu kez ise müşteri Irena Adler'in eşi Godfrey Norton oluyor. Ancak Norton'un Holmes ile görüştükten hemen sonra öldürülmesi olayları karıştırıyor. Katilin kim olduğunu bulmak da elbette ki dedektifimize düşüyor zira hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını sadece o görebilmektedir...
Sherlock Holmes kadar zeki olup olmadığını görmek isterseniz, Holmes sizi sezon boyunca Ak’la Kara Tiyatro’da bekliyor olacak!
www.tiyatroaklakara.com



ARŞİV