Mimarlık filmleri bekleniyor

VII. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali kapsamında düzenlenecek olan yarışmaya başvurular başladı.

20 Haziran 2013 - 12:11
VII. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali kapsamında düzenlenecek olan yarışmaya başvurular başladı.
Mimarlar Odası tarafından, “Dünya Mimarlık Günü” nedeniyle Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nce gerçekleştirilen “Mimarlık ve Kent Şenliği” etkinlikleri kapsamında programlanan festival, “mimarlık ve kent” odağında üretilmiş filmleri desteklemeyi, yeni yapımları özendirmeyi, beğeni kazanmış filmleri seyirci ile buluşturmayı amaçlıyor. 1-9 Ekim’de, Karaköy ve Kadıköy’de yapılacak festival kapsamında bu yıl, uluslararası kategoride tek yarışma düzenlenecek ve ödüller verilecek. Yurt içinden ve yurt dışından yarışmaya katılarak ön elemeyi geçmiş olan filmler, seyirci ile buluşturulacak ve bu filmler arasında bir yarışma gerçekleştirilecek. Ayrıca konuyla ilgili olarak, katılımcılar arasında düşünce alışverişlerinin sağlanabilmesi için çeşitli söyleşi ve etkinlikler de düzenlenecek.
Son başvuru tarihi 31 Ağustos olan yarışmaya belgesel ve canlandırma türünde, mimarlık ve kent konularını işleyen, 2012 ve 2013 yılları içinde üretilmiş filmler başvurabilir.

ARŞİV