Mizah ustası Cihan Demirci Fenerbahçe'ye konuktu

Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe Gönüllüleri’nin davetlisi olarak bir söyleşi düzenleyen Cihan Demirci, siyasi mizahın 600 yılı aşan engelli tarihini anlattı.

24 Mayıs 2011 - 11:33

Mizah ustası Cihan Demirci, 11 Mayıs Çarşamba günü, Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe Gönüllüleri’nin davetlisi olarak Gönüllü Evi’nde “Siyasi Mizahın 600 Yılı Aşan Engelli Tarihi” başlıklı görsel sunumlu bir söyleşi gerçekleştirdi. 2 saatte bitmesi planlanan etkinlik, izleyenlerin aldığı keyif nedeniyle 3 saati aştı.
Kadıköylülüğün altını her fırsatta çizen Cihan Demirci, hem karikatürcü hem de mizah yazarı olarak 33 yıldır mizahın içinde. Demirci, ciddi anlamda mizah ve karikatür tarihiyle de ilgileniyor, bu konuda yıllardır araştırmalar, çalışmalar yapıyor, kitaplar yayımlıyor. Söyleşisinde bu birikimini Fenerbahçelilerle paylaşan Demirci, Osmanlı’da hiciv şairlerinin başlarına gelenlerle başlayan siyasi mizah yolculuğunu mizah dergilerinin çıkış döneminden bugünlere yani 2011’e dek getirdi. Cihan Demirci daha sonra yeni karikatür albümü “Gereksiz Taramalardan Kaçınamadım”ı imzaladı.


DİYARBAKIRLI KONUKLARLA YEMEK
Fenerbahçe Gönüllüleri, Diyarbakır’ın Çermik ilçesi ve çevre köyleri ile Güzelbahçe köyünden İstanbul’a gezmeye gelen 45 çalışkan öğrenci ile 10 öğretmeni bir öğle yemeğinde ağırladı. Aralarında İstanbul’u ilk defa görenlerin de olduğu topluluğun heyecanına gönüllüler de ortak oldu.


BAHAR KONSERİ
Fenerbahçe Gönüllüleri, şef Caner Bakır yönetiminde 40 kişilik koro ile Bahar Konseri’ni gerçekleştirdi. Gönüllüler rengarenk kıyafetleriyle sahneye de baharı taşıdılar. Ercan Bostancıoğlu’nun (Ateşböceği Ercan) sunuculuğunu yaptığı gecede, gönüllü korosu 25 TSM eserini başarıyla seslendirdi. Gönüllüler, 5 Haziran’da Fenerbahçe Parkı’nda yapacakları Geleneksel Müzik ve Sanat Festivali’ne de tüm Kadıköylüleri davet etti.


 


ARŞİV