Moda burnunda şenlik var!

Modalı sanatçıların oluşturduğu Lokomotif Kültür ve Sanat Derneği, bu yıl beşinci kez ‘Burunda Sanat Festivali’ düzenliyor. Dans gösterisiyle başlayacak festivalde bu yıl da sokak şenliği olacak.

27 Eylül 2012 - 14:01

Modalı sanatçıların oluşturduğu Lokomotif Kültür ve Sanat Derneği, bu yıl beşinci kez ‘Burunda Sanat Festivali’ düzenliyor. Dans gösterisiyle başlayacak festivalde bu yıl da sokak şenliği olacak, Modalı plastik sanatçıları ilk kez karma sergiyle biraraya gelecek.

Semra ÇELEBİ
 
Moda semtini, tasarım ve tasarımcılarını desteklemek, sanatçı-halk buluşmalarını sağlamak amacıyla biraraya gelen Modalılar, sanatçılar ve iletişim profesyonellerinin kurduğu Lokomotif Kültür ve Sanat Derneği, 25 Eylül- 22 Ekim arası V. Burunda Sanat Festivali’ni gerçekleştiriyor.
Moda’yı tarihiyle, alışkanlıkları ve kentsel dönüşümüyle anlatmak için, sanatçıları ve halkı ulaşılabilir sade etkinliklerle biraraya getirebilmek amacıyla yapılan festivalin bu yılki teması “An” olarak belirlendi.
Festivalin duyurusu bir ön etkinlikle 25 Eylül Çarşamba akşamı yapıldı. Gonca Gümüşayak, Tuba Önal ve arkadaşlarının gerçekleştirdiği “An İçin-de Dans Et” adlı dans performansında Serkan Doğan ve Çağlar Erdoğan müzikleriyle eşlik etti. Moda Çay Bahçesi önünde iki kez yapılan gösteride müzik ve dans etkileşimli olarak o an için-de üretildi. O an’a özgü, o an’ı hissettiren, sokağın nabzını tutan ve biraz da olsun güldüren, o an’ın tadını çıkaran bir gösteri izledik.
Dansta güldürü temasına odaklanan performans ve çağdaş dans sanatçısı Gonca Gümüşayak ve arkadaşlarının kollektif olarak ürettikleri “Performance Planet'e” yolculuğu, Kadıköylülerden de ilgi gördü.
 
HACI ŞÜKRÜ’DE YİNE ŞENLİK VAR
Her yıl geleneksel olarak Hacı Şükrü Sokak’ta yapılan sokak şenliği bu yıl 29 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Tüm gün trafiğe kapatılacak sokaktaki şenlik saat 14.00’te başlayıp 21.30’a kadar sürecek. Lokomotif Kültür ve Sanat Derneği’nden yapılan açıklamada şenlikle ilgili şu ifadelere yer veriliyor: “Sonbaharın son güzel günleri… Hepimiz yeni bir kültür sezonu için İstanbul’a döndük. Şehir yeniden! Tadını çıkaralım ve halkla açık alanları, günün güzel saatlerini şenliğe dönüştürelim. Dostça biraraya gelip neşeyi paylaşacağımız ve sanatsal sürprizlerle karşılaşacağımız bir An bu! Keşfetme ve arkadaşlıklar kurma anı. Müzik, dans, kukla, perküsyon atölyeleri, çocuklar için yüz boyama, ev yemekleri tadımı… Bu üçüncü sokak şenliğimiz için güzel sürprizler hazırladık. Modalılar, ziyaretçiler, hepinize merhaba!
Lokomotif’le standında tanışabilirsiniz, Moda-Kadıköy’ün diğer dernekleriyle de: Moda Gönüllüleri, Gürcü Sanat Evi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Kırmızı Biber Derneği, Düş Sandığı...”
 
‘UYANIŞ ANI’ SERGİSİ 4 EKİM’DE AÇILIYOR
V. Burunda Sanat Festivali kapsamında açılacak “Uyanış Anı” sergisi, ressam, fotoğrafçı, heykeltraş, değişik disiplinlerden 16 Lokomotif üyesi plastik sanatçıyı ilk kez biraraya getiriyor:
Ayşenur Artar, Emine Akbucak, Esra Kizir Gökçen, Evren Gül, Feride Dayanç, Hüma Birgül, Justin Eccles, Kerem Ağralıgil, Laurel Eccles, Merih Yıldız, Serhat Koçak, Sophie Cohen, Şebnem Altuntaş, Uğur Ataç, Volkan Çöteloğlu ve Zehra Ferda Bigat’ın eserlerinden oluşan sergi, 4 Ekim Perşembe günü Saint Joseph Lisesi’nde açılacak ve 22 Ekim’e kadar ziyarete açık olacak.
Serginin 18.30’da yapılacak açılış kokteylinde Duygu Güngör ve Mihran Tomasyan da bir dans performansı sunacak.
Tamamen ücretsiz olan etkinliklere herkes davetli! Festival, Kadıköy Belediyesi, Saint Joseph Lisesi, Açık Akşam, The Art Studio (Justin Eccles), Asrın Organizasyon, Color Box, Pan Müzik, Hacı Şükrü esnafı, sanatçılar ve gönüllülerin katkısıyla gerçekleştiriliyor.
 
 
 

ARŞİV