Moda Sahnesi HAMLET ile merhaba dedi

Eski Moda Sineması’nın yerine kurulan ve inşaat çalışmaları 10 aydır devam eden Moda Sahnesi 9 Ekim’de özel bir geceyle açıldı.

21 Ekim 2013 - 15:50
                             
Semra ÇELEBİ
Tiyatro yönetmeni Kemal Aydoğan ile aralarında oyuncu Mert Fırat, Onur Ünsal, Timur Acar, film yönetmeni İlksen Başarır’ın olduğu 12 kişilik ekibin aylardır hazırlıklarını yaptığı Moda Sahnesi açıldı. Bahariye Caddesi üzerindeki eski Cinema Moda’nın yerine açılan Moda Sahnesi, sadece bir tiyatro değil, üç salonu olan büyük bir kültür merkezi. İçinde film gösterimlerinden konserlere kadar pek çok etkinlik olacak.
Ancak daha çok tiyatroya emek verenlerin kurduğu bu sahnede tiyatro oyunlarının ağırlıklı olacağını tahmin etmek zor değil. Zaten açılış da tiyatro dünyasının en çok sahnelenen ve yüzyıllar içinde değerinden hiçbir şey kaybetmeden bugüne gelen “Hamlet” oyunuyla yapıldı.
William Shakespeare’in unutulmaz eseri “Hamlet”, Moda Sahnesi’nin çağdaş yorumuyla, 9 Ekim Çarşamba akşamı ilk kez sahnelendi. Sanatçıların, gazetecilerin, tiyatro emekçilerinin ve sanatseverlerin davetli olduğu açılışa pek çok ünlü isim katıldı.
Yönetmenliğini Kemal Aydoğan’ın yaptığı oyunda Hamlet’i, oyunun çevirmenlerinden de biri olan Onur Ünsal canlandırıyor. İntikam hırsının yanı sıra hiddetli, esprili, dalgacı, dobra bir Hamlet karakteri çiziyor Ünsal sahnede. Danimarka prensi rolündeki Ünsal’a, kraliçe anne rolünde Esra Kızıldoğan, hain amca kral rolünde ise Murat Tüzün eşlik ediyor. Dinin ve ahlakın dalavereci temsilcisi Polonius rolündeki Timur Acar’ın performansıysa vurgulanmayı hak ediyor. Oyundaki diğer oyuncular; Kübra Kip, İnan Ulaş Torun, Çağlar Yalçınkaya, Hasan Demirtaş ve Alper Baytekin’in oyunculukları da Moda Sahnesi’nin çağdaş Hamlet yorumuna katkı sunuyor. Hamlet, sezon boyunca Kadıköy’ün bu yeni sanat mekânında sahnelenmeye devam edecek.

KADIKÖY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
Aynı zamanın Moda Sahnesi’nin açılışını müjdeleyen Hamlet oyunu, davetlilerin uzun süren alkışlarına mazhar oldu. Seyircileri selamlayan oyunculardan Onur Ünsal kısa bir konuşma yaparak, başta hiçbir desteği kendilerinden esirgemeyen kültür sanat dostu Kadıköy Belediyesi’ne, bu sahnenin oluşumuna katkı sunan sponsorlara, aylarca inşaat seslerine katlanan çevre sakinlerine, Moda esnafına ve basın işçilerine teşekkür etti.

İKİ OYUN DAHA İZLEYİCİYLE BULUŞACAK
Moda Sahnesi, iki yeni oyunu daha tiyatroseverlerle buluşturacak.
Stefan Tsanev’in yazdığı, Hüseyin Mevsim’in çevirdiği “Bütün Çılgınlar Sever Beni” isimli komedi, 17 Ekim’den itibaren sahnelenmeye başlayacak. Kontrolden çıkmış bir kıskançlığın etrafında şekillenen hikâyede, Mert Fırat ve Aslı Tandoğan evli bir çifti, Volkan Yosunlu ise kendini bu evliliğin içinde bulan yakın arkadaşı canlandıracak.
Friedrich Karl Weachter’in yazmış olduğu “Palyançolar Okulu” isimli çocuk oyunu da bu sezon çocukların ilgisini çekecek türden. Yönetmenliğini Kemal Aydoğan’ın yaptığı oyunda, Barış Yıldız katı disiplin yanlısı profesörü; Yusuf Demircioğlu, Onur Şirin, Tanju Girişken, Öykü Esendemir palyaço olmaya hevesli öğrencileri canlandırıyor.

MODA SAHNESİ’NDE NELER OLACAK?
Moda Sahnesi, değişik boyutta ve işlevde üç salondan oluşuyor. Büyük Salon, oturarak 248, ayakta 500 seyirci alabilen bir kapasiteye sahip. Bu salon tiyatro, konser, dans gibi sanatın değişik alanlarındaki üretimlerine ev sahipliği yapacak. Stüdyo Sahne, 50 seyirci kapasiteli bir deneme sahnesi işlevi görecek. Ayrıca çeşitli atölye çalışmaları, söyleşiler yine burada gerçekleştirilecek. 54 kişilik sinema salonu ise seyircinin bağımsız filmler izleyeceği, bir takım özel sinema etkinliklerine katılacağı bir salon olarak işlev kazanacak.
 

ARŞİV