Moda Sahnesi sezona KIYI’dan yanaşıyor

Moda Sahnesi, sezonu Wajdi Mouawad’ın yazdığı KIYI adlı oyunla açacak

07 Eylül 2018 - 11:54

Günümüz tiyatrosunun önemli tiyatro insanlarından Wajdi Mouawad’ın oyunlarından olan Kıyı (littoral) savaş nedeniyle Batı’ya göç etmiş bir ailenin oğlunun babasını gömmek için onu memleketine getirişi ve gömmek için bir yer arayışını anlatıyor. Savaş nedeniyle toprakta babasını gömecek yer bulamayan oğul, uzun süren yolculuğunda tiyatro ve edebiyat tarihinin Oidipus, Hamlet, Mişkin, Antigone gibi önemli figürleriyle karşılaşarak yolculuğunu sürdürür. İnsanlık tarihini kateden Kıyı için “sürgün”, “kurban”, “göç”, “şiddet”, “kahkaha” gibi  kavramlarla örülü “denizlere yolların çıktığı” bir yol oyunu. 

Onur Ünsal, Uluç Esen, Caner Erdem, Mert Şişmanlar, Melek Ceylan, Barış Yurtsever, Çağla Buldak, Talha Kaya’nın rollerini üstlendiği oyunu Ayberk Erkay çevirdi. Kemal Aydoğan’ın yönettiği oyunun müziklerini Ulaş Özdemir, sahne tasarımını Bengi Günay, Işık tasarımını İrfan Varlı, afiş tasarımını Pelin Kırca yapıyor.

Ayrıca her yıl yapılan “indirimli ilk hafta” bilet uygulaması bu yıl da devam  edecek. İlk 2 hafta biletleri 25 TL. Kaçırmayın!

Oyun gün ve saatleri 

27 Eylül Perşembe           20.30

28 Eylül Cuma                 20.30

29 Eylül Cumartesi          20.30

30 Eylül Pazar                 16.00


 


ARŞİV