Moda'da şarkılı, eğlenceli günler

Moda semti, geçtiğimiz haftalarda üç ilginç konsere ev sahipliği yaptı

09 Haziran 2016 - 11:54
Tiyatro oyunları ve sahneler bir bir tatile girerken, Tiyatro D22, Emek Sahnesi, Tiyatro Hâl’in bir araya getirdiği tiyatrocular 6 Haziran akşamı Moda Sahnesi’nde verdikleri konserle tiyatro sezonunu kapattılar. Konser biletleri satışa çıktığı gün tükenen “Ortaya Karışık1” konserine ilgi çok büyüktü.
İlk kez gerçekleşen ve devamının geleceğini belli eden konserin sunuculuğunu Matmazel Coco üstlenirken, konserde Alican Yücesoy, Barış Atay, Damla Sönmez, Funda Eryiğit, Mert Fırat, Nadir Sarıbacak, Tansel Öngel, Tülay Günal, Selen Öztürk, Serkan Keskin ve Genco Erkal bu sefer oyunlarıyla değil, şarkıları ile seyircilerinin karşılarına çıkarak büyük beğeni topladılar.
Sevinç Erbulak, Özen Yula, Yekta Kopan,  İpek Tenolcay, Melis Birkan, İnan Ulaş Torun, Gülriz Sururi gibi önemli isimler de geceye seyirci olarak katıldı.

Moda’nın Renkleri’nden ilk konser
Şubat ayında Moda Muhtar Meclisi  tarafından kurulan Moda’nın Renkleri Müzik Topluluğu, 3 Haziran gecesi Moda All Saints Kilisesi’nde ilk sahne deneyimini yaşadı. Koristler arasında yer alan Caferağa Mahalle Muhtarı Zeynep Ayman, “Günlük sıkıntıları bertaraf etmek, hoş vakit geçirmek ve yeni dostlar edinmenin en iyi yolu olarak gördüğümüz  ve zaman içinde büyük bir mahalle korosuna dönüşmesini arzu ettiğimiz Moda’nın Renkleri Korosu’nu kurduk. Şefimiz  Alaattin Alemdar ile çalışmaya başladık.
Genclere, kendini genç hissedenlere, şarkı söylemek ve eğlenmek isteyenlere, ‘Yeni dönemde aramızda olun’ demenin en doğru yolu konser vererek varlığımızı duyurmaktı. Bu konser, bizim  için olduğu kadar gelenler için de keyifli geçti. Birlikte şarkı söyledik ve hayatın sıkıntılarına hoş bir mola aldık” dedi. Ayman, önümüzdeki dönem Türk Sanat Müziğin’den  farklı bir repertuarları oalcağını belirterek, ilk hedeflerinin ise büyük bir mahalle korosu kurarak, Kadıköy’e yakışır bir Cumhuriyet Konseri düzenlemek olduğunu vurguladı.

Opera Dolmuşu Moda’ya uğradı
Araçlarıyla Almanya’dan Türkiye’ye tatile gelen gurbetçilerin kullandığı güzergah üzerinde konserler veren “Opera Dolmuşu”, 7 Haziran günü Moda Sahnesi’nde İstanbullu sanatseverlerle buluştu. “Selam Opera” projesi kapsamında, 29 Mayıs’ta Almanya Berlin’den yola çıkan ve bir minibüse sığacak yolcu sayısı kadar oyuncudan oluşan müzikli tiyatro gösterisi “Opera Dolmuşu” yolculukları sırasında Münih, Viyana, Belgrad ve Sofya’dan oluşan dört durakta, “Misafir İşçi Rotası” adı verilen güzergah üzerinde konserler verdi. “Opera Dolmuşu”, Wolfgang Amadeus Mozart, Claudio Monteverdi, Georges Bizet, Pyotr Tchaikovsky, Barış Manço ve Nico Dostal gibi sanatçıların eserlerini seslendirdi.

ARŞİV