Moda'yı küratör eşliğinde gezmeye ne dersiniz?

Moda’da 5-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek Red Bull Art Around, bahar aylarında semtin sokaklarını ve çeşitli mekânlarını çağdaş sanat ile buluşturmaya hazırlanıyor

05 Mayıs 2016 - 15:19
Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi Kadıköy, Red Bull ve Artful Living’in desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında 11 farklı sanatçının 11 farklı eseri, Moda’yı adeta bir açık hava sergisine dönüştürecek. Projenin küratörlüğünü gerçekleştiren Amira Akbıyıkoğlu’nın hedefi; sanatçıların semtten rol çalmayan, semt ile diyaloga giren işleriyle insanların hayatına sızmak. “Mahallede Karşılaşmalar” temasıyla İstanbulluları sokakta sanatla buluşturacak etkinlikte sanal dünyada olduğu gibi eserlerin de çatlaklardan, açık kapılardan ve kıyı köşede kalmış mekânlardan sızıp görünür olması istendi.
İlki geçtiğimiz yıl Karaköy’de düzenlenen projede bu yıl Moda, hem köklü tarihi hem de hâlâ en popüler semtlerden biri olması sebebiyle özel olarak seçildi.

11 SANATÇI, 11 ESER
Peki, Moda’daki açık hava sergisi Red Bull Art Around’ı küratör eşliğinde gezmeye ne dersiniz?
Artful Living iş birliğiyle düzenlenecek Red Bull Art Around turuna katılıp, küratör Amira Akbıyıkoğlu eşliğinde Moda’yı sokak sokak dolaşarak Red Bull Art Around’da yer alan işleri keşfedebilirsiniz.
Berk Çakmakçı, Cem Dinlenmiş, Esk Reyn, Hacer Kıroğlu, Hera Büyüktaşçıyan, İrem Günaydın, Lara Ögel, Nihat Karataşlı, Onur Atay, Özge Topçu ve Plankton Project’in ürettiği işlerin yer aldığı unutulan mahalle kültürünü canlandırmayı hedefleyen Red Bull Art Around Küratör Turu, 8 Mayıs’ta 16.00’da gerçekleşecek. Tura katılmak için aşağıdaki LCV numarasını arayıp kayıt yaptırmak gerekiyor. LCV: 0212 286 79 45 / www.artfulliving.com.tr

ARŞİV