Moda’da polisiye akademisi!

Moda'da, polisiyeseverler için 'polisiye akademisi' düzenlenecek

20 Şubat 2017 - 15:33

Türkiye’nin ilk polisiye edebiyat dergisi 221B’in yayıncısı, Moda’da konuşlanan Mylos Yayın Grubu, ‘polisiye akademisi’ düzenliyor.

Polisiye yazınının önde gelen isimleri Algan Sezgintüredi, Ceyhan Usanmaz, Erol Üyepazarcı, Suphi Varım’ın vereceği eğitimlerde, Tüm dünyada en çok okunan, en çok izlenen eser ve yapımların başını çeken polisiyenin bunca gözde oluşunun altında ne yatıyor? Polisiye ne zaman, nerede ortaya çıktı? Polisiye yazmaya kalkışıp başaramayan büyük yazarlar kimler? Coğrafyadan siyasete, polisiyeyi ülkesine göre farklılaştıran etmenler nelerdir? gibi soruların izinde;  İngiltere’den ABD’ye, Fransa’dan Kuzey Avrupa’ya, Osmanlı’dan günümüz Türkçe edebiyatına “Dünyanın Polisiye Haritası” çıkarılacak.

Mart ayı boyunca cumartesi günleri yapılacak olan atölye programında, polisiye edebiyatın doğuşu, ABD edebiyatında polisiyenin gelişimi, İskandinav polisiyesinin dünü, bugünü ve Osmanlı’dan günümüze Türkiye’de polisiye konu başlıkları ele alınacak.

Son kayıt tarihi 1 Mart olan programla ilgi detaylı bilgi almak için;  Mylos Yayın Grubu ofisi (Caferağa Mahallesi, Zuhal Sokak, Banu Apt, No:1, D:1, Moda. [email protected]


ARŞİV