Modalılardan en Moda hikâyeler!

06 Şubat 2015 - 09:54

 Gökçe UYGUN

Caferağa Mahalle Muhtarı ile azalarından oluşan Moda Muhtar Meclisi'nin kültür sanat etkinlikleri, yeniliklerle devam ediyor. Meclisin son etkinliği olan “Buket Uzuner ile Moda Öyküleri Atölyesi” başladı. Ücretsiz atölye, 4 hafta boyunca her Salı 16.00-19.00 arasında Kadıköy Belediyesi Moda Khalkedon Tesisleri’nde yapılacak. Moda sakini 10 kişinin kayıtlı olduğu atölye çalışmasında, Uzuner’in yanı sıra Prof. Dr. Belma Ötüş Baskett ve yazar-fotoğrafçı Armağan Portakal da eğitmen olarak bulunuyor.

MODALILIK BİLİNCİ

Gazete Kadıköy’e atölye ile ilgili bilgi veren Buket Uzuner, “Kültür aktiviteleriyle öne çıkan muhtarımız Zeynep Ayman’ın Modalı sanatçı ve yazarları biraraya getirip Meclisi kurmuştu. Meclisimizin etkinliklerinden biri de bu atölye oldu. Atölyemize talep çoktu, bir sınırlama/eleme yapmamız gerekiyordu. Caferağa Muhtarlığı’na kayıtlı, Modalı 10 kişiyi seçtik” dedi. Öykü Atölyesi ile asıl amacın Modalı olmak bilincinin yerleşmesi, dayanışma ve mahallelilik kavramının öne çıkarılması olduğunu vurgulayan Uzuner,  “Sadece edebiyat değil çevre meseleleri gibi diğer konuları da konuşacağız. Edebiyat sadece güzel söz sanatı değildir, empati sanatıdır aynı zamanda. Biz e burada edebiyatı bir araç olarak kullanarak empatinin, mahallelilik bilincinin geliştirilmesini sağlamak istiyoruz” diye konuştu.  Buket Uzuner, edebiyatın, yazarlığın öğretilemez, olsa olsa okurluğun öğretilebilir olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Biz de burada sadece yol göstereceğiz. Moda’nın tarihiyle ilgili okumalar yapacağız. Katılımcılarımız, bilmediklerini öğrenip, bildiklerinin de farkına varacak. Daha önceden tanışmayan Modalılar burada biraya gelecekler. Zaten artık günümüz şehir hayatındaki değişimde, kimse mahallesindekileri tanımıyor. Buradan yola çıkarak öykü temamızı da ‘Modada hiç arkadaşım/komşum kalmadı...’ olarak belirledik. Atölye süresi sonunda her katılımcımızın birer öykü yazmış olmasını planlıyoruz. Bu atölye sürecini devamlı kılmak, belki ileride bir dergi çıkarmak, edebiyat ödülleri düzenlemek gibi isteklerimiz de var…”

Caferağa Muhtarı Zeynep Ayman da Moda’daki aidiyet duygusunun geliştirilebilmesi için, Modalı yazar-sanatçılarla etkinlikler yapmaya devam edeceklerini söyledi.


ARŞİV