mor ve ötesi’den single plak

mor ve ötesi, yeni şarkısı ‘Sultanı- Yegah‘ı plak olarak yayınladı

26 Nisan 2018 - 09:20

Türk Rock Müziği’nin efsanevi grubu mor ve ötesi, yeni şarkısı ‘ Sultanı- Yegah ‘ı, 21 Nisan Cumartesi, her yılın Nisan ayının 3. haftasında tüm dünyada etkinliklerle kutlanan Dünya Plak Günü’ne  (Records Store Day) özel olarak 7inch plak formatında, Rakun Müzik işbirliği ve Rainbow45 Records etiketiyle hayranlarıyla buluşturuyor.

Sözleri Atilla İlhan’a bestesi Ergüder Yoldaş’a ait olan ve Nur Yoldaş tarafından seslendirildiği 1981 yılında büyük beğeni toplayan ‘ Sultan-ı Yegah’ şarkısı, mor ve ötesi ‘nin yorumu ve düzenlemesiyle 2 versiyon halinde 23 Mart’ta  dijital platformlarda yayınlandı ve büyük beğeni topladı.

Yapımcılığını grubun üstlendiği 2 versiyonlu şarkının kayıtları, Babajim İstanbul Stüdyoları’nda yapıldı.Şarkının miksi ise Peter Gabriel, Manic Street Preachers, Skunk Anansie, Moby, Tears For Fears, Suede gibi dünyaca ünlü isimlerle çalışlmış olan ünlü İngiliz ses mühendisi ve prodüktör Dave Bascombe tarafından İngiltere’de gerçekleştirildi. Şarkının mastering işlemleride Grammy ödüllü Türk ses mühendisi Evren Göknar tarafından Los Angeles’ta yapıldı.

Şimdi bu şarkı ve uzun versiyonu, güne özel olarak sadece 500 adet, 7 inch ve 33 rpm single formatında  açılır kapaklı siyah plak olarak 21 Nisan Cumartesi günü tüm Türkiye’de yayınlandı. mor ve ötesi, 22 Nisan Pazar günü Rainbow45 Records’un Kadıköy mağazasında plak imza gününde hayranlarıyla buluştu.


ARŞİV