MSM'da Atatürk heykeli açıldı

Müjdat Gezen, kendi adıyla kurduğu sanat merkezinde düzenlenen Atatürk Heykeli açılışında Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün de aralarında bulunduğu belediye başkanlarına verdiği ilginç hediye

05 Kasım 2010 - 13:20

Müjdat Gezen, kendi adıyla kurduğu sanat merkezinde düzenlenen Atatürk Heykeli açılışında Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün de aralarında bulunduğu belediye başkanlarına verdiği ilginç hediyeler ve yaptığı esprilerle bol kahkahalı bir açılışa imza attı.


Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde düzenlenen Atatürk Heykeli açılışına ev sahibi kentin Belediye Başkanı olarak Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ün yanı sıra birbirinden ünlü isimler katıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından Müjdat Gezen Sanat Merkezi için yapılan Atatürk Heykeli’nin açılışını, Müjdat Gezen ile birlikte gerçekleştiren eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Müjdat Gezen'in, hem sanatçı hem de sanatı himaye eden bir insan olduğunu belirtti. Gezen'in doğum günü olan 29 Ekim öncesinde böyle bir heykel açılışı gerçekleştirmenin önemli olduğunu belirten Baykal, Atatürk heykeli açmanın ne anlama geldiğini sorgulamak gerektiğini de vurgulayarak, Atatürk heykeli açmanın, dönem dönem, devir devir birbirinden farklı anlamları olduğunu belirtti. “İçinde bulunduğumuz bu ortamda eğer Müjdat Gezen gibi birisi, bir sanatçı, bir solcu, bir ilerici bir Atatürk heykeli açmanın sorumluluğunu üstleniyorsa, bunun bir anlamı vardır” diyen Baykal, böyle bir heykel açılışının 12 Eylül sonrası Atatürk heykelleri açılışıyla hiçbir benzerliğinin olmadığını söyledi. Deniz Baykal, Müjdat Gezen'in doğum gününü kutlayarak, sevdikleriyle sağlıklı bir ömür geçirmesini de diledi.
Müjdat Gezen de 29 Ekim’in doğum günü olduğunu anımsatarak, Yılmaz Büyükerşen'in kendisine çok önemli bir hediye verdiğini söyledi. Gezen, merkezin Ziverbey'deki binası önünden her gün 600 bine yakın İstanbullu’nun geçtiğini ve her geçişlerinde Atatürk heykelini selamlayarak, Eskişehir'e sevgilerini yollayacaklarını belirterek, selamlamayanlara ise “selametle” diyeceklerini de ifade etti. Heykelin niçin Deniz Baykal tarafından açıldığını kendisine sorduklarını da dile getiren Gezen, Baykal ile 40 yıldır dost olduklarını, İzmir'deki okulunun açılışını da genel başkan olduğu dönemde yine Baykal'ın yaptığını kaydetti.
Atatürk heykelini yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de Gezen ile çok iyi dost olduklarını belirterek, “İyi ki 29 Ekim’de doğmuş. Allah onu Cumhuriyet çocuğu olarak Türk toplumuna bahşetmiş” dedi.
Müjdat Gezen'in okul arkadaşı Uğur Dündar da “Biz Atatürkçüyüz. Cumhuriyet devrimlerine, onun kazanımlarına yürekten bağlıyız. Biz Vefalıyız, onun için buradayız” ifadesini kullandı.
Atatürk heykelinin açılışının ardından Müjdat Gezen tarafından Deniz Baykal'a antika bir telefon hediye eti. Gezen’in, “Bu telefonun dinlenme ihtimali yok” esprisi kahkahalarla karşılık buldu.
Gezen, ayrıca Yılmaz Büyükerşen'e Masai kabilesi reisinin asasını, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a Masai kabile reisine ait yemek kabı, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'e de yine aynı kabileye ait birer kap hediye etti.


 


ARŞİV