Musikiseverler coşkulu bir akşam yaşadılar…

Vuslat Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun verdiği konserde, klasik dönemden günümüze musikimizin seçkin eserleri seslendirildi.

16 Haziran 2011 - 11:31

Şef İlter Burak Kalay yönetimindeki Vuslat Türk Sanat Müziği Topluluğu 26 Mayıs Perşembe akşamı Marmara Üniversitesi Üzümcü Kültür Merkezi’nde başarılı bir konser verdi. Konser izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.
Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu üyesi ve Kültür Sanat Sorumlusu Nesibe Müsevitoğlu’nun rehberliğinde mart ayında kurulup, Caddebostan Gönüllü Evi’nde çalışmalarına başlayan koronun bu kadar kısa sürede böylesine başarılı bir performans ortaya koyması takdir kazandı.
Türk musikisinin klasik döneminden günümüze, seçkin eserlerinden örneklerin seslendirildiği ve genç sanatçı Berk Özbek’in sunduğu konserin ilk bölümünde Segâh ve Hüzzam şarkılar yer aldı. Kürdîlihicazkâr ve Nihavend eserlerden oluşan konserin ikinci bölümü ise solo ağırlıklıydı. Davetlilerin büyük beğenisini kazanan bu coşkulu ve renkli müzik akşamında; Bimen Şen, Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Neveser Kökdeş, Avni Anıl, Yıldırım Gürses gibi musikimizin değerli bestekârlarının eserleri icra edildi. Toplam 23 eserin seslendirildiği konserde Şef İlter Burak Kalay da, rast bir şarkıdan sonra başarıyla çaldığı trompet eşliğinde batı müziğinden eserlerle izleyicileri coşturdu. Başarılı konserin sonunda Caddebostan Gönüllüleri adına Şef İlter Burak Kalay‘a çiçek verildi.
 


ARŞİV