Müzik emekçilerine sözleşme

​“Müzik Dostları” platformu, müzisyenin ve işletmecinin hakkını korumak için “Müzik Dostları İş Sözleşmesi” hazırladı.

07 Eylül 2022 - 12:36

Müzik emekçilerinin, müzik sevdalılarıyla buluşmasını sağlayan bir oluşum olan “Müzik Dostları” platformu, bundan altı yıl önce Kenan Damar tarafından kuruldu. Kendisi de müzisyen olan Damar, “Kuruluş amacımız ve sloganımız “Her evde müzik sesi duyulana kadar mücadeleye devam… Bu kısa cümle çok büyük anlamlar içeriyor.” dedi. Damar, platformun faaliyetlerini şöyle özetledi; “Ülkemizde sanatıyla güzel yerlere gelmiş (müzisyen, ressam, yazar, yönetmen gibi sanatçılarımızı röportaj yoluyla Müzik Dostları YouTube kanalımızdan televizyon konseptinde dinleyicilerle buluşturmak. Sonrasında sanatına güvenen ve güzel projeler sunan müzik emekçilerimizin tanıtımına, sosyal medya hesaplarımızdan yardımcı olmak.”

Fakat bu durumun maalesef pandemi zamanında epey değiştiğini vurgulayan Damar, müzik emekçilerinin haklarını korumak amacıyla müzik birlikleri ve resmi makamlarla sık sık irtibata geçtiklerini anlattı.

MÜZİK EMEKÇİSİNİN TERİ…

Şimdi de bir “Müzik Dostları İş Sözleşmesi” hazırladıklarını müjdeleyen Kenan Damar, şunlar anlattı: “biz bu sözleşmeyi emeğin, emekçinin terinin hor görülmemesi adına hazırladık. Amacımız müzisyenin ve işletmecinin hakkını korumak, karakterli duruşu iyi olan müzisyenin ve işletmecinin yanında olmak. Çünkü maalesef çıkarları doğrultusunda bu camiayı kötü kullanan çok insanlar var. Bu sözleşmeye uymayan müzisyen ve işletmeci arkadaşlarımızı sözleşme metninde yer alan madde gereğince tüm sosyal platformlarda ifşa ediyoruz. Ve bağlantılı olan sayfa ve gruplarımıza gönderiyoruz. Tabi ki isteğimiz böyle bir durum yaşamamak.”

“Müziğe, müzik emekçisine üvey evlat muamelesi artık yapılmasın” diyen Damar, “Unutmayın ki hayatınızın en önemli en güzel anlarında müzik var. Ve lütfen artık müzik resmi bir iş olarak görülsün. Gerçekten müziği bilen tüm dostlarımıza (nota, gam,solfej, müziğin tarihçesi) resmi bir kart verilsin ve günlük kazanç elde eden yoldaşlarımızın SGK sorunu biran önce çözülsün.” taleplerini sıraladı.

(Bu haberin kapak fotoğrafı, Midjourney programı aracılığıyla yapay zeka tarafından üretilmiştir)







 


ARŞİV