Müzik aletlerini takas ettiler

Tasarım Atölyesi Kadıköy’de düzenlenen ikinci el müzik aletleri pazarında ekipmanını takas etmek ya da paylaşmak isteyenler buluştu

19 Aralık 2018 - 10:56

Kadıköy’deki müzik inisiyatifi Audioban’ın Tasarım Atölyesi Kadıköy’de düzenlediği “Preloved: 2. El Enstrüman ve Ekipman Pazarı”nda müzisyenler, enstrüman ve müzik ekipmanı arayanlar, ekipmanını satmak, takas etmek ya da paylaşmak isteyenler biraraya geldi. 16 Aralık Pazar günü düzenlenen etkinlikte özellikle elektronik müzik aletleri ilgi gördü. Toplam 14 standın kurulduğu takas pazarını yaklaşık 250 kişi ziyaret etti. Tasarım Atölyesi Kadıköy’ün giriş katında yapılan ücretsiz etkinlikte müzisyenler, kurulan istasyonlarda müzik aletlerini deneme fırsatı da yakaladı. 

Etkinlik hakkında bilgi veren Hatice Arıcı “Türkiye’den yeni sesleri dinleyiciyle buluşturmayı ve sosyal yaşamın her alanını farklı deneyimlerle canlandırmayı amaçlayan bir müzik inisiyatifiyiz. Bağımsız müzik platformlarını destekleyip ortak bir mecra oluşturmak istiyoruz. Bu Kadıköy’de düzenlediğimiz ikinci etkinlik. Ekim ayında düzenlediğimiz ilk etkinlikte katılımcıların çoğunluğu gençti ve takas yapan çok kişi olmuştu. Bugün farklı bir şey yaptık ve tamir masası kurduk. İnsanlar basit tamir işlerini yaptırdılar.” dedi.

Dövizdeki kur artışının enstrüman fiyatlarını da etkilediğini söyleyen Arıcı, şöyle devam etti: “Bu pazar aracılığıyla kullanılmayan ekipmanlar ya da bazı aletler değerlendirilmiş oluyor. Bizim önemsediğimiz asıl şey ise başka bir iletişim ağı kurmak. Kendi ekipmanlarını yapan arkadaşlarımız da geliyor buraya ve müzikle ilgili sohbet de oluyor. Bir bakıyorsunuz bu sohbetten müzik grubu kurulmuş. Aslında amacımız bu sohbet ortamını yakalamak.”


ARŞİV