Müzik dünyasında bir ‘Masal’

Genç müzisyen Tuba Bilim’in ‘Masal’ adlı ilk teklisiyle dijital platformlarında yerini aldı.

12 Ağustos 2020 - 09:27

Kurumsal hayatı ardında bırakarak notalarla hemhal olmayı seçen sanatçı, bu şarkısında saf sevgi temasını ele alıyor.  Bilim, “Bencillikten uzak bir sevgiyi anlatıyorum. Çünkü  sevmek için sahip olmak gerekmiyor. Biraz hayalperest,sevgiye inanan ve çok seven bir kadının hikayesi bu…” diyor.

Bilim’e bu ilk teklisinde, müzik yolculuğu boyunca yanında olan, hatta kendi şarkılarını yazmaya cesaretlendiren  İÜ Devlet Opera Bölümü mezunu müzisyen  Erdem Sakarya destek oluyor. Şarkının düzenlenmesi ise Milad’a ait.

MİMARLIKTAN MÜZİĞE

28 yaşındaki genç müzisyen Tuba Bilim, kurumsal hayattan özgürleşip, müziğin sesini takip etmeye karar vermiş bir mimar. Çocukluğuyla ilgili anıların hepsinde şarkı söylediği anlar var.  İlkokul yıllarından beri müziğe ilgi duymasına karşın, ‘gerçek meslek sahibi olmalı’ gerekçesiyle güzel sanatlara yönlendirilmemiş ve MSGSÜ’de mimarlık okumuş.  Üniversite yıllarında sanata ilgisi süren Bilim, tangoya başlamış. Yıllar sonra “okudum, mesleğimi elime aldım, kendi ayaklarım üstünde durabiliyorum. Artık hayalimin peşinden gidebilirim” diyen Bilim, şan eğitimi alarak, müzik hayallerine profesyonel olarak başladı. Sözü ve bestesi kendine ait olan diğer parçalarını da paylaşmayı heyecanla bekliyor. Sonbaharda piyasaya süreceği “Uçurtma” ile de müziği dansla biraya getirmeye hazırlanıyor


ARŞİV