Müzisyenler yarışıyor

Türkiye'nin en uzun süreli gençlik organizasyonu olan “Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması” 19 yaşında

24 Mart 2016 - 14:18
Türkiye'nin en uzun süreli gençlik organizasyonu olan “Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması” 19 yaşında. Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerin, profesyonel müzik hayatına adım atma hayallerini gerçeğe dönüştüren Serhat Hacıpaşalıoğlu liderliğindeki End Productions, Liselerarası Müzik Yarışması ile İstanbullu liselileri bir kez daha sahneye davet ediyor. Türkiye’nin tüm liselerine açık olan yarışmanın heyecanı, şimdiden İstanbullu gençleri de sardı. Okullarında kurdukları orkestralarla çalışmalara başlayan yetenekli müzisyen gençlerin hedefi, yarışmada okullarını ve İstanbul’u en iyi şekilde temsil ederek, bu senenin büyük ödüllerini kazanmak.

Elemeler Bostancı’da
İstanbul elemeleri 25-26 Mart 2016 tarihlerinde Bostancı Gösteri Merkezi’nde, Ankara elemeleri 1-2 Nisan 2016 tarihlerinde Selim Sırrı Tarcan Kapalı Spor Salonu’nda, İzmir elemeleri 8-9 Nisan 2016 tarihlerinde İzmir Arena’da seyirciye açık olarak gerçekleştirilecek. Elemlerde başarılı olan okullar, 29 Nisan’da İstanbul Volkswagen Arena’da gerçekleşecek büyük finalde yarışma hakkını elde edecek. Yarışmada icra dalı birincisi her sene olduğu gibi tam teçhizatlı bir müzik stüdyosunun sahibi olurken, tüm dallarda dereceye giren liseli ekipleri, cazip para ödülleri de bekliyor. Ödüller bunlarla da sınırlı değil; yarışmanın eğitim sponsoru İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından, üstün başarı gösteren iki öğrenciye de karşılıksız eğitim bursu verilecek. Başvuruların devam ettiği yarışma için ayrıntılı bilgiye www.vodafonefreezone.com adresinden ulaşmak mümkün.

Genç seslere fırsat
Öte yandan Ataşehir Sosyal, Ekonomik Araştırmalar Vakfı (Atasav) da bir müzik yarışması düzenliyor. Yarışma ile hem Türk Sanat Müziği’nin yaşamasına katkı sunulması hem de gen seslere Fırat yaratılması amaçlanıyor. Son başvuru tarihi 30 Mar olan Türk Sanat Müziği Amatör Ses Yarışması’na sesine güvenen herkes başvurabilir. Türk müziğinin duayenlerinden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmayı kazanan isimler, 16 Nisan akşamı Ataşehir Novada AVM’de düzenlenecek final gecesiyle ödüllerini alacaklar. Final konserinin konuğu ise usta sanatçı Zekai Tunca olacak. Yarışmayla ilgili detaylı bilgi için; [email protected] 0 216 456 57 00

ARŞİV