Üniversiteli gençlik BARIŞ için buluşuyor

Üniversiteli gençlik sendikası GENÇ-SEN, 2. Geleneksel Gençlik Buluşması’nı 19 Nisan Cuma akşamı Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda gerçekleştiriyor.

18 Nisan 2013 - 13:39
 
Üniversiteli gençlik sendikası GENÇ-SEN, 2. Geleneksel Gençlik Buluşması’nı 19 Nisan Cuma akşamı Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda gerçekleştiriyor.
 
Bu yıl 2. si düzenlenecek olan Geleneksel Gençlik Buluşması’nda Yavuz Bingöl, Hüsnü Arkan, Burhan Berken, Tolga Sağ, Düşbaz ve Erdal Bayrakoğlu sahne alacak. Üniversiteliler gecede biraraya gelerek üniversiteler üzerinde oynanan oyunlara, baskılara karşı üniversiteleri savunacak. Genç-Sen tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bölgede ve Ortadoğu’da yaşanan savaş koşullarına inat, gençlik barışın sesi olup haykıracak. Üniversiteleri faşist provakasyonlarla susturmaya çalışan egemenler, her dönemde yeni bir oyunla karşımıza çıkmakta. Aralık ayında ODTÜ’de yaşanalar olaylar sonucu, birçok üniversiteye sıçrayan olaylar ve sonrasında ortaya çıkan görüntü her şeyi anlatmaya yeterli olacaktır. Şimdi de Dicle Üniversitesi’nde baskının ve şiddetin bir başka türünü yoklayan ve deneyen egemenler üniversitelileri baskı altına almak için tüm gücü ile saldırıyor. Faşist grup ve çetelerin sahne aldığı olaylar gün geçtikçe artıyor, Eskişehir’de ortalığı provoke eden faşist gruplar birçok üniversitede olay çıkartıp başka bir gündeme zemin hazırlama gayreti içerisindeler. Tüm bu yaşananlara karşı, üniversitenin gerçek sesi olmak için, savaş kışkırtıcılarına karşı gerçek barışı savunmak ve dilendirmek için, üniversitenin tüm bileşenleri ile birlikte 19 Nisan Cuma saat 19.00’da Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda ‘AKP’ye, YÖK’e karşı Barış için Üniversite İsyanda’ diyoruz.”
 
 
 

ARŞİV