Üniversiteliler için ‘müzik zirvesi’

Üniversite öğrencileri soracak, müzik insanları cevaplayacak

09 Ekim 2018 - 16:19

Kasım 2016’dan günümüz faaliyetini sürdüren, üniversite öğrencilerinin kültür ve sanat bilgisini arttırmak amacıyla ücretsiz bilet ve kitap sağlayan sosyal girişim, seyirci yetiştirme programı olan ÜniKumbaravan, yeni projesini hayata geçiriyor.

Öğrencilerin de isteğiyle ‘Sanat Zirveleri organize ederek, öğrencilerle sanat insanlarını bir araya getirme kararı aldı. İlk sanat zirvesinin konusu öğrenciler tarafından  ‘tiyatro’ seçildi. Bu kapsamda Nisan ayında Tasarım Atölyesi Kadıköy’de bir zirve düzenlendi, sonuçları tüm paydaşlar ile paylaşıldı.

İkinci Sanat Zirvesi’nin temasını da yine öğrenciler ‘müzik’ olarak belirledi. Bu zirve için öğrencilerin toplu taşıma ve deniz yoluyla ulaşabilecekleri en iyi ilçelerden biri olan Kadıköy uygun görüldü. “Müzik Zirvesi”, 14 Ekim Pazar günü 11.30 - 19.30 saatleri arasında üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdikleri DorockXL Kadıköy’de düzenlenecek. Bu kapsamda müzisyenler Gülsin Onay, Kurtalan Ekspres, Bilal Kahraman, Güvenç Dağüstün, Kübra Şenyaylar ve Bora Öztoprak, öğrencilerin sorularını yanıtlayacak.

500 ÜNİVERSİTELİ KATILACAK

ÜniKumbaravan’ın kurucusu Şivan Adalı, “Hiçbir paydaştan ve öğrencilerden katılım için ücret talep edilmeyeceği gibi sürecin hiçbir kısmında gelir elde edilmesi söz konusu olmayacak. Instagram ve Facebook üzerinden canlı yayın yapılarak toplamda 1 milyon öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi. Adalı, zirvede 500 kişilik bir öğrenci grubunun yer alacağını belirterek, “Başvuru formunda yer alan katılma amacı ve örnek soruları ile süzülerek davet edilecek arkadaşlarımız, tüm Türkiye’den başvuru alacağız ve yurdun dört bir yanından öğrencilerin katılımını sağlayacağız, işlevselliği olması nedeniyle böyle bir uygulama yapmak istedik, bu şekilde daha bilinçli bir katılımcı ve soru kalitesinin olması daha fazla artı değer yaratılması amaçlandı. Zirve boyunca sorulan tüm sorular not alınarak başta araştırma yapmalarını teşvik etmek amacıyla akademisyenlere sonrasında tüm sanat paydaşlarına gönderilerek bilgi sahibi olmaları sağlanacak” açıklamasını yaptı.

https://www.kumbaravan.com/muzikzirvesi.html


ARŞİV