Nostaljik festival Kadıköy'de

Geçmişe yolculuğa davet eden Vintage Festival, Ekim’in ilk hafta sonu Kadıköy’de yapılacak

04 Ekim 2023 - 10:30

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’nin organizasyonuyla gerçekleşen Vintage Festival, dönemin ruhunu, tutkusunu ve heyecanını yaşamak isteyenleri Festival Park Kadıköy’de buluşturacak. 7-8 Ekim Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşecek olan festivalde, hafızalara kazınan şarkılara damga vuran isimler sahne alacak. Festival alanında vinyl plak ve nadir kitap satışı olacak, antika eşya pazarı kurulacak. Katılımcılar zamanda yolculuğa çıkaran kostümlerle gelerek sürpriz ödüllü kostüm yarışmasına katılabilecek, 1970 öncesi klasik model arabaların önünde anı fotoğrafları çektirebilecekler.

BURAK KUT, YONCA EVCİMİK…

Festival kapsamında; Snap!, Nostaljik Türkçe Pop konsepti ile Burak Kut, Yonca Evcimik, Çelik ve Mansur Ark; Şatellites, Elektro Hafız, Oldies but Goldies By Babylon, Nasip Kısmet sahne alacak. YouTube'da yayınladığı videolarla özellikle gençlerin yakından takip ettiği Soğuk Savaş Live da en "soğuk" esprileriyle 7 Ekim'de Festival Park Kadıköy'de olacak. 8 Ekim'de ise Ozan Akyol ve Erman Çağlar'dan oluşan KALT'ın Podcast'i "Vintage Festival Özel Set" ile eğlenceli bir yayına imza atacak. Harf, kelime ve tümcelerin bu kez retro etrafında buluşacağı program, güldürürken düşündüren anlar yaşatacak.

HEY! DOUGLAS’TAN KORAY ANISINA

70’lerin ve 80’lerin saykodelik ve funk parçalarını elektronik dokunuşlarıyla ve disko sound’uyla harmanlayan Hey! Douglas, festival kapsamında “Erkin Koray Anısına” projesi ile 8 Ekim akşamı bir konser verecek. Hey! Douglas'ın bu özel projesi, Türkiye müzik sahnesinin en özgün isimlerinden Koray'ı ve onun müziğini tekrar canlandıracak. Hey! Douglas, bu projede Erkin Koray'ın müzikal yaklaşımına, çalışma biçimine ve sesine sadık kalarak kurguladığı özel bir performans sunacak. Konser sırasında Hey! Douglas'a sahnede Ogün Sanlısoy, Ahmet Güvenç, Deniz Tekin ve Murat Ertel gibi ünlü isimler de eşlik edecek.  

 


ARŞİV