Nu Park’ın ‘Heybetli Umutlar’ı…

İki dost müzisyenin Koşuyolu’nda temellerini attığı Nu Park, 10 yılını ‘’Heybetli Umutlar’’ adlı müzik videosuyla kutluyor

08 Şubat 2017 - 15:55

Yerli müzik grubu Nu Park, kuruluşunun 10. yıl dönümünde yeni parçaları Heybetli Umutlar'ı kısa film tadında bir müzik videosu eşliğinde yayınlıyor. Müzik çalışmalarında duygusal öğeleri kuvvetlendirmek için elektronik alt yapıyı da kullanan Nu Park, yeni müzik videosunda Yeşilcam sahnelerinden bilim kurguya, Bergmanvari sanat filmlerinden psikanalitik aile dizimlerine uzanan, hayli eklektik bir çalışmayı müzikseverlerin beğenisine sunuyor. Karolis Andriulis ve Uran Apak yönetmenliğinde çekilen videoda tüm Nu Park üyeleri renkli karakterler olarak karşınıza çıkıyor.

İsmini ikilinin çocukluğunun geçtiği Kadıköy’deki bir parktan alan Nu Park, yeni, modern, teknolojik olanın; duygusal, doğal ve çıplak olanla bütünleşmesini temsil ediyor. Nu Park’ın müziğinde, elektronik alt yapı, duygusal öğeleri kuvvetlendirmek üzere kullanılıyor. Farklı müzik tarzıyla dikkat çeken, müzik kariyerlerinde 10. yılı geride bırakan Nu Park Grubu, kuruluşundan bu yana kostüm tasarımı, doğaçlama müzik, video projeksiyon ve teatral performans gibi pek çok değişik disiplini harmanlayan ve kalbinin dikine giden bir grup olageldi.

Koşuyolu’ndan dünyaya müzik

Uran Apak, Oğuz Öner, Ozan Erkan, Nilüfer Ormanlı ve İlker Görgülü’den oluşan Nu Park’ın geçmişi, 20 yıl önce Koşuyolu’nda başlayan arkadaşlıklara kadar uzanıyor. Apak ve Öner, lise öğrenimi gördükleri 90’lı yıllarda, hızla dallanıp budaklanan elektronik müzik akımlarından etkilenerek amatör ev koşullarında elektronik müzik yapmaya başladı. Başlangıçta birlikte müzik yazmayan ama tatlı bir rekabet içinde besteler yapan ikilinin ürettiği ilk parçalar, 2003’te İstanbullu elektronik müzisyenlerin bir araya gelerek oluşturduğu Domestic Lo Fi topluluğunun iki albümünde yer aldı. İkili, 2006 yılında güçlerini birleştirip Nu Park’ı kurmaya karar verdi. 13. Roxy Müzik Günleri’nde aldıkları Roxy Özel Ödülü ve 2008’de Miller Music Factory’de elektronika dalında birinci olmalarıyla birlikte adlarını duyurmaya başladı. Gitarist Ozan Erkan’ın ve daha sonra vokalist Nilüfer Ormanlı’nın da gruba katılmasıyla birlikte 2010 yılında çeşitli barlarda ve festivallerde konserler vermeye başladılar. Nu Park, Torino’da, Kasım 2010’da düzenlenen uluslararası “Club to Club Elektronik Müzik Festivali”nde konser veren tek Türk grup olma özelliği taşıyor. Ocak 2011'den beri Remoov Records ile çalışan, son yıllarda Londra ve İstanbul’da çeşitli performanslar gerçekleştiren, Londra'da Orient Express Festivali kapsamında Arcola Theatre'da sahne alan grubun konserleri doğaçlamalar ve teatral şovlar içermesi açısından dikkat çekiyor. Nu Park, Jamiraquai ve Underworld gibi isimlerle çalışan Mike Nielsen ile bir araya gelerek Promise isimli ilk EP'sini hazırladı. İlk videoları "Walk in the House"u yayınlamalarının ardından, Avusturya Konsolosluğu, Ghetto, Mini Müzikhol, Babylon, Torino ve Londra'da gerçekleşen konser serisi ile müzikseverlerin dikkatini çekti. 2008'den bu yana düzenlediği görsel-işitsel deneyimler, teatral konserler ve doğaçlama performanslar ile İstanbul'un alternatif müzik sahnesine damgasını vuran grup, bazı konserlerde ve özel etkinliklerde kostüm tasarımı, 3D Visual Mapping ve sahne tasarımı gibi birçok farklı unsuru bir araya getirerek dinleyicilerini sürreel bir yolculuğa çıkarmaya devam ediyor.

MÜZİK ÖZEL BİR DÜNYA

Oğuz Öner ve Uran Apak, Gazete Kadıköy’e verdikleri röportajda “Müzik, bizi gündelik zamandan/hayattan çıkaran, hayal ettiğimiz karakterlere büründüğümüz özel bir dünya. Bu dünyaya dinleyici ve seyirciyi davet edebildiğimiz oranda işin ayinsel boyutu genişliyor. Müziği yapanlar ve deneyimleyenler birlikte bir yolculuğa çıkıyor. Eğer müzik başarılıysa bir nevi dönüşüm yaşıyoruz birlikte, özümüze biraz daha yaklaşmış oluyoruz’’ demişlerdi.

http://facebook.com/nuparkmusic
Heybetli Umutlar video link’i: https://www.youtube.com/watch?v=m7kYKjbRIpI


ARŞİV