Nâzım ile Brecht, Sema'nın sesinde buluşuyor

Nâzım Hikmet ile Bertolt Brecht’in aşk ve özgürlük şiirleri, bu kez Sema’nın sesinde aşka, tutkuya, özgürlük şarkılarına dönüşüyor.

15 Aralık 2010 - 14:01

20. yüzyıl sanatını derinden etkilemiş iki büyük şair Bertolt Brecht ve Nâzım Hikmet, aynı çağda, aynı yıllarda, iki ayrı ülkede benzer kaderleri paylaştılar. İkisi de sanatı bir daha geriye döndürülemeyecek ölçüde başkalaştırıp, inançları ve inatlarıyla insanlığa ilham kaynağı oldular. Nazım ve Brecht, 20. yüzyılın büyük acılarına tanıklık ettiler. Ülkelerinden sürüldüler, kitapları yasaklandı.
Değişme ve değiştirme tutkusu ile üretmiş ve yaşamış bu iki büyük şair direnci, özgür tercihleri ve yaşama bakışları ile günümüz sanatı açısından çok çeşitli olanaklar içeriyor.
Birbirinden çok farklı kültürlere ve türlere ait şarkılar söyleyen, yaptığı her projede müziği, şiir, tiyatro, edebiyat, sinema gibi sanatın farklı dallarıyla buluşturan Sema bu sefer sahnede Nâzım ile Brecht’i buluşturuyor, iki büyük şairin aşk ve özgürlük şiirleri, bu kez Sema’nın sesinde aşka, tutkuya, özgürlük şarkılarına dönüşüyor.
Nâzım Hikmet ve Bertolt Brecht’in şiirlerinden oluşan bir anlatı sunan Sema aynı zamanda Hanns Eisler, Kurt Weil, Tahsin İncirci, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Dieter Moritz ve Tarık Öcal’a ait şarkıları seslendiriyor. Gösteriyi sahneleyen ise Ann-Christin Romen.
Sema’nın “Nâzım meets Brecht” gösterisi 18 Aralık Cumartesi günü saat 20.00’de Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde.
www.nazimhikmetkulturmerkezi.org
Tel: 0216 414 22 39


ARŞİV