Çocuk dostu bir kent için…

Marmara Üniversitesi ve Kadıköy Belediyesi işbirliğiyle Türkiye VII. Dünya Oyun Oynama Günü Etkinlikleri Kadıköy’de gerçekleştirilecek

05 Mayıs 2016 - 15:20
Marmara Üniversitesi ve Kadıköy Belediyesi işbirliğiyle Türkiye VII. Dünya Oyun Oynama Günü Etkinlikleri Kadıköy’de gerçekleştirilecek. Dünya Oyun Oynama Günü fikri ilk defa, Uluslararası Oyuncak Kütüphanesi Birliği’nin (International Toy Library Association- ITLA) 1999 yılında Tokyo/Japonya’da yapılan 8. Uluslararası Oyuncak Kütüphanesi Konferansı’nda oluştu ve bugün her yıl 28 Mayıs’ta tüm dünyada çeşitli ülkelerde kutlanıyor. Bu yıl 7-13 Mayıs tarihleri arasında “Oyun Oynamak İçin Özgürlük Veriyoruz: Çocuk Dostu İstanbul” başlığıyla düzenlenecek etkinlikler arasında 11 Mayıs’ta düzenlenecek büyük bir konferans var. Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde düzenlenecek konferansta yurtdışından ve yurtiçinden akademisyenler oyun oynamanın şehirler ve çocuklar için önemine dikkat çekecek. Bunun dışındaki etkinlikler ise Kadıköy TAK ve ilçedeki bazı ilkokullarda gerçekleştirilecek.
* 7 Mayıs Cumartesi günü 13.00-18.00 arası TAK’ta çocuk ve anne-babaların katılımı ile Dünya Oyun Oynama Günü Atölye Çalışmaları, Sanat Çalışmaları ve Belgesel Film gösterimi yapılacak.
* 9-13 Mayıs tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü ve Kadıköy TAK’ta “Dünya Oyun Oynama Günü” sergisi açılacak.
* 9 Nisan’dan başlayarak 13 Nisan’a kadar sırasıyla Kadıköy 60. Yıl Anadolu İlkokulu’nda, İhsan Sungu İlkokulu’nda, Halil Türkkan Ortaokulu’nda ve Ali Fuat Cebesoy İlkokulu’nda anasınıfı çocuklarının katılımı ile Dünya Oyun Oynama Etkinlikleri gerçekleştirilecek.

ARŞİV