Çocuk Sanat Merkezi, Ayvalık'taydı

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğrencileri, geçtiğimiz hafta Ayvalık Belediyesi’nin davetlisi olarak ‘Zeytin Çekirdekleri Projesi’ne katıldılar.

24 Temmuz 2014 - 13:25
Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ve birçok gönüllü tarafından organize edilen ve “çocuk sanat merkezi” çalışması örnek alınan  Zeytin Çekirdekleri projesi, ilk meyvesini verdi.
Ayvalık sınırları içerisinde yer alan 17 okuldan gönüllü olarak katılan 150 çocuk, altı gün boyunca öğrendikleri müzik, ritm, drama derslerini seyircilere sunma fırsatını buldu. 5 Temmuz Cumartesi Günü, Yunus Emre Parkı, Yazlık Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen gösteride; Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Belediyesi Meclis Üyeleri M. Ali Yalçın Taş ve Nusret Kantarcı hazır bulundu. Gösteride tiyatronun ve beyaz perdenin sevilen ismi Rasim Öztekin de izleyenler arasında yer aldı.
4. sınıf öğrencileri arasından seçilen çocukların bir “Ayvalık Masalı” adı altında yaptıkları yoga, ritm, şarkı performansı ile başlayan gösteri, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Müzik Bölümü keman orkestrası öğrencilerinin konseri ile devam etti. Ayrıca gösteri öncesi, çocuklar kendi hazırladıkları kostümleri, aileleri ve izleyenler ile paylaştılar. Gösteri esnasında aileler, duygulu anlar yaşadı.
Açılış konuşmasının ardından sözü alan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Çocuklarımızın 4-5 günde neler yapabildiklerini hep birlikte göreceğiz. Amacımız; çocuklara sanatı küçük yaşta öğretebilmek. Çocuklarımıza sanat eğitimi vereceğiz. Bu daha başlangıç. Bu proje kış aylarında da devam edecek. Çocuklardan ders almalıyız, içimizdeki çocuğu git gide kaybeder olduk” dedi. Başkan Gençer konuşmasında “Zeytin, toplumlar için çok önemlidir. Zeytinin olduğu yerde medeniyet vardır, barış ve hoşgörü vardır. Ayvalık böyle bir yer. Zeytin ağacının olduğu yer kutsal yerdir. İşte bu zeytinin çekirdekleri de buradaki arkadaşlarımızdır” diye konuştu. Başkan Gençer, projeye katkılarından dolayı, Kadıköy Belediyesi’ne, Gül Gürsoy'a, F.Yeşim Altınay'a ve mesai arkadaşlarına ve meclis üyelerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Proje kapsamında, spor gösterileri ve Zumba dans gösterisi de yapıldı. Gösterilerin sonunda, Ayvalık Belediyesi ve organizasyona katkısı bulunan sponsorlar tarafından hazırlanan iftar yemeği misafirlere sunuldu.

 

 


ARŞİV