Çocuk Sanat Merkezi'ne kayıtlar başlıyor!

Sanata duyarlı estetik duygusu gelişmiş bireyler yetiştirmek için kurulan Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’ne kayıtlar 6 - 30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

09 Ağustos 2012 - 11:20
H. Berk AKKOÇ

 Öğrencilere altı yıldır her türlü sanat etkinliğini ücretsiz olarak sunan Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi faaliyetlerine yenilenerek devam ediyor. Bu sene dört yaş için erken müzik eğitimi, bale ve ritmik oyun grubu bölümlerinin açıldığı merkezde eğitim görmenin tek şartı Kadıköy’de ikamet ediyor olmak.

Sanatı; çocukların hayatının bir parçası yapmak ve sanatçı yetiştirmek için oluşturulan merkezde, drama ve resim bölümüne sınırlı kontenjan gereği başvuru sırasına göre kayıt yapılıyor. Bale, müzik ve dans bölümlerinde ise öğrenciler yetenek sınavındaki başarı durumuna göre kabul ediliyor.
Merkez, kurslardan faydalanamayan zihinsel engelli öğrencilere yakından eğitim hizmeti sağlıyor. Ayrıca Çocuk Esirgeme Kurumu ve Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezleri’yle de birçok alanda işbirlği yaparak; öğrencilerin sanat eğitimi almalarını amaçlıyor. Merkezin Sanat Danışmanı ve eğitmen Yeşim Altınay, “Okullarla işbirliği yaparak öğrencileri ders sırasında alıp küçük workshoplar düzenlemek istiyoruz” diyor.
Bu sene ilk kez erken yaş müzik eğitimi bölümü için 4 yaş grubu öğrencileri de kabul edecek olan merkezde, 5-14 yaş arası çocuklar eğitim görebiliyor. Konservatuvara yakın bir müfredata sahip olan merkez, sınavla öğrenci alan; müzik, bale ve dans kursları için 15 Ağustos’tan sonra hazırlık kursu da düzenleyecek. Bunun için 6 Ağustos’tan itibaren sınırlı kontenjanlara ön kayıt yaptırmak gerekiyor.
Katılan her çocuğa sertifika verilen Çocuk Sanat Merkezi’nde başarılı öğrencilerin; kurum bünyesinde yetiştirilmesi planlanıyor. Branşında uzman 24 eğitmenin yaklaşık 2500 öğrenciye hizmet verdiği Merkez’de her sene belli bir tema üzerinde şekillenen yıl sonu konserleri düzenleniyor.

ARŞİV