Çocuk Sanat Merkezi'nin gösterisi büyüledi

2 bin öğrencinin ücretsiz müzik, bale, dans ve resim eğitimleri gördüğü Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nde hem mezuniyet hem de yıl sonu gösteri heyecanı vardı. Minikler, yıl sonu...

16 Haziran 2011 - 10:52

Kadıköy Belediyesi’nin ücretsiz sanat eğitimleri sunduğu Çocuk Sanat Merkezi 2011 yılı mezunlarını verdi. Caddebostan Kültür Merkezi’nde bir yıl boyunca öğrendiklerini ailelerine ve davetlilere sahneleme imkânı bulan minikler, yılsonu gösterisinde adeta profesyonellere taş çıkartılar.
Toplam 2 bin öğrencinin ücretsiz müzik, bale, dans ve resim eğitimleri gördüğü Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nde hem mezuniyet hem de yılsonu gösteri heyecanı vardı. Her eğitim yılı sonunda hünerlerini ailelerinin ve davetlilerin katıldığı bir gecede sergileyen minikler, bu yıl Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahneye çıktılar. Gecenin açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, şunları söyledi:
“Bundan 3 yıl önce kültür merkezlerimizde parça parça başlattığımız müzik, bale, dans, drama ve resim eğitimleri Çocuk Sanat Eğitimi projemiz Göztepe’deki yeni modern binasında kurumsallaşarak bugünlere geldi. Çocuklarımızın kültür merkezlerindeki büyük sahnelerdeki gösterisi bizi mutlu ediyor, heyecanlandırıyor. Düşünün; piyano çalan, şarkı söyleyen, resim yapan yani sanatın bir dalıyla uğraşan çocuk suç işler mi? Biz çocuklarımıza sanat eğitimi verirken, onların sanatla tanışmasını, sanatçı olmasa bile ülkesinin sorunlarına, diğer insanlara karşı duyarlı olmasını, iyi bir birey ve iyi yurttaş olmasını amaçlıyoruz. Çocuklarımızın sevinince şarkı söyleyen, dans eden, insanlar olmalarını istiyoruz. Çocuklarınızla, çocuklarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Onlar sizin çocuklarınız olduğu kadar bizim de çocuklarımız. Başta Çocuk Sanat Merkezi öğretmenlerimiz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Caddebostan Kültür Merkezi’nde performanslarını sergileyen minikler, sahnede gösterileriyle profesyonel sanatçılara taş çıkarttı. Yaklaşık 3 saat süresince sahnede çeşitli dans, drama ve müzik gösterisi yapan minikler, aileleri ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk tarafından ayakta alkışladı.
Sahnede adeta devleşen minikler, gece sonunda öğretmenleriyle birlikte fotoğraf çektirdiler.


YENİ KAYITLAR AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR
Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’ne yeni öğrenci kayıtları, ağustos ayında başlayacak. Resim ve Drama bölümüne 3 Ağustos 2011 tarihinden itibaren kontenjan ile öğrenci alınacak.
Yetenek sınavı ile öğrenci alacak olan müzik, bale ve dans bölümlerine ise ön kayıtlar 8-26 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’ne Kadıköy’de ikamet eden çocuklar kabul ediliyor.


ARŞİV