Çocuk Sanat'ın yeni yıl konserinde coşku vardı

Yetenekli çocuklara ücretsiz sanat eğitimi verilen Çocuk Sanat Merkezi’nin yeni yıl konserinde unutulmaz anlar yaşandı.

10 Ocak 2013 - 14:57
Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi yeni yıl konserini, 6 Ocak Pazar günü Süreyya Operası’nda gerçekleştirdi. Kadıköy Belediyesi’nin ücretsiz sanat eğitimi verdiği Çocuk Sanat Merkezi’nin, yeni yıl konseri adeta nefes kesti. Bir yıl boyunca devam ettikleri kurslarda kazandıkları becerilerini Süreyya Operası’nda muhteşem bir performans ile sergileyen öğrenciler, hem ailelerinden hem de salonu dolduran izleyicilerinden tam not aldılar. Becerilerini sahneleyen minikler, ailelerine ve izleyicilere neşeli dakikalar yaşattılar. Gösteriler sonunda veliler ve izleyiciler geleceğin sanatçılarını ayakta alkışladı. Konseri izleyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de kişisel bloguna yazdığı yazıda, “Süreyya Operası’ndaki Yeniyıl Konseri’nde çocuklarımız bir kez daha göğsümüzü kabarttı. Sahnede yüzlerce çocuk, her biri ayrı bir sanat müzik aletiyle yer alıyor, arkalarında neşeli yeni yıl şarkıları söyleyen sevimli bir koro. İyi ki 6 yıl önce bu projeye başlamışız” dedi.

2007 YILINDAN BERİ EĞİTİM VERİYOR
Başkan Öztürk, yazısında Çocuk Sanat Merkezi fikrinin nasıl doğduğunu da şöyle anlattı: “Finlandiya’ya yaptığım bir proje gezisi esnasında, birkaç küçük çocuk keman dinletisi sunmuş ve bu konserden çok etkilenmiştim. Çocukların belediyenin açmış olduğu kurslarda eğitim aldıklarını öğrendim. O an ‘böyle bir çalışmayı mutlaka Kadıköy’de de yapmalıyız’ dedim ve Türkiye’ye döner dönmez bu fikri Kadıköy’ün kültür hayatına yön veren Özel Kalem Müdürlüğü’ndeki ekibimle paylaştım. Onları da bu proje heyecanlandırdı ve bugün 3 bin çocuğun sanat eğitimi aldığı Çocuk Sanat Merkezi’nin temelleri atıldı. 2007 yılının Kasım ayında piyano, gitar, keman, bağlama ve vurmalı çalgılar branşlarında; Caddebostan, Halis Kurtça, Barış Manço, 19 Mayıs Kültür Merkezlerinde, İnönü Meslek Eğitim Birimi ve Barış Manço Müze Evi’nde başlattığımız ücretsiz müzik eğitimi sayesinde çocuklar ile birlikte üretmenin keyfini yaşadık. 2008 Aralık ayında faaliyetlerimizi tek bir merkezde toplayarak Çocuk Sanat Merkezi adı altında 450 öğrenci ile eğitimimize devam ettik. 2009-2010 öğretim yılında bale, dans, resim, drama ve müzikte halk müziği oda korosu, viyolonsel branşlarını da ekleyerek üç katta 1400 öğrenci ile eğitim yelpazemizi genişlettik. Çocuk Sanat Merkezi müzik bölümü, projeye olan yoğun ilgi ve isteğin ürünü olarak profesyonelce hazırlanmış ve her odası ses yalıtımlı olarak izole edildi. Merkez, Kadıköy Belediyesi Yaylı Çalgılar ve Çocuk Gitar Orkestrası oluşturarak çocukların eğitimlerini farklı bir anlayışla da sergilemelerine yardımcı oluyor.
Çocuk Sanat Merkezi’nde öğrencilerimizin, müziği yaşantılarının parçası haline getirmelerini, diğer disiplinlerle koordineli olarak çok boyutlu ve çok uluslu düşünmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Temel hedefimiz müzisyen yetiştirmekten çok sanata duyarlı, estetik duygusu gelişmiş, takım çalışması yapabilen çocukların yetişmesine olanak sağlamak.”
 
 

ARŞİV