Çocuk ve Sanat

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi bu yıl da çalışmalarını düzenlenen gösteriyle tamamladı.

26 Haziran 2013 - 12:14

HABER: Duygu OKAY
FOTOĞRAFLAR: Mustafa SÜRMELİ
Araştırmalar, hobi düzeyinde bile sanat ve spor eğitiminin bir çocuğun hayat başarısını yükselttiğini ortaya koyuyor. Her çocuğun hayatında müzik ve sanat mutlaka olması gerektiğini belirten uzmanlar, çocuğun doğduğu andan itibaren müzikle tanıştığını, sadece iyi bir dinleyici olmasının bile yeterli olduğunu belirtiyorlar. Çocukların hemen hepsinde faklı derecelerde de olsa müzik, sanat yeteneğinin bulunduğunu ifade eden uzmanlar, dikkat edilmesi gereken noktanın, bu yeteneğin, iyi ve doğru bir eğitimle ortaya çıkarılması olduğunu söylüyorlar. Sanat eğitimi, çocukta sosyalleşmeyle birlikte uyum içinde yaşamayı etkileyerek, kendini ifade etmeyi ortaya çıkarıyor, toplumsal disiplini geliştirip kaliteyi artırıyor. Bu çalışmaların güzel bir örneğini veren Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin şimdiye kadar gerçekleştirdiklerine kısa bir bakış atalım…
 
KADIKÖY BELEDİYESİ ÇOCUK SANAT MERKEZİ
Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi; sanatı çocukların yaşantısının parçası haline getirmek, diğer disiplinlerle koordineli olarak çok boyutlu düşünmesini sağlamak ve sanatçı yetiştirmekten çok sanata duyarlı, estetik duygusu gelişmiş çocukların eğitim almasını sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.
Kültür ve Sanatın merkezi olan Kadıköy’de, Kasım 2007 itibari ile beş ayrı kültür merkezinde, piyano-gitar-keman-bağlama ve vurmalı çalgılar branşlarında başlatılan ücretsiz müzik eğitimi seferberliği, çocuklar ile birlikte üretmenin keyfini yaşatıyor.2009 Ekim ayı itibari ile dans, bale, drama ve resim ve halk müziği korosu dalları da faaliyete başladı.
Konusunda uzman 24 öğretmenle birlikte merkezde 4 yaşından 14 yaşına kadar toplam 2 bin 900 öğrencinin eğitim alması sağlanıyor. Müzik bölümünde; bin 500, dans, drama ve resim bölümlerinde ortalama bin 400 öğrenci ile birlikte bu yıl açılan 4-5 yaş grubu için “Erken Yaş Müzik Eğitimi” ve “Ritmik Oyun Grubu” çalışmaları da dikkat çekici.
Merkezde vurmalı çalgılarla müzik terapi çalışmaları sayesinde zihinsel engelli öğrenciler de unutulmamış. Merkezin çocuklar için yaptıkları saymakla bitmiyor.
 
HÜNERLER SERGİLENDİ
Çocuk Sanat Merkezi bu yıl da çalışmalarını düzenlenen gösteriyle tamamladı.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Haziran ayının ilk haftasında öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katılımıyla muhteşem bir gösteri sunuldu. Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen geleneksel yıl sonu etkinliği ile dönem tamamlandı.
19 Haziran Çarşamba günü 19.30’daki gösteride; Yıldızlar Modern Dans, halk Dansları, Yıldızlar bale Topluluğu, Halk Müziği Korosu, Bağlama Grubu, Ritim Grubu ve Vurmalı Çalgılar, Drama Grubu, Gitar ve Yaylı çalgılar Orkestraları ile ÇSM Çocuk ve Gençlik Korosu konserine kadar toplam 14 farklı sunum gerçekleştirildi.
Merkeze yeni öğrenci alımı ve kayıtlar her yıl Ağustos ayının başında belirlenen ve duyurulan tarihlerde yapılıyor ve yetenek sınavı ile yeni öğrenci alınıyor. Kadıköy Belediyesi, Merkezde tüm hizmet ve eğitimleri çocuklara ücretsiz sunuyor.

ARŞİV