Çocuklar için müzik zamanı

Anadolu yakasının alternatif kültür sanat merkezlerinden Maltepe Beşçeşmeler Meydanı, pek çok sanat atölyesi, kültür merkezi ve dernekleriyle öne çıkıyor.

28 Kasım 2012 - 11:03
Anadolu yakasının alternatif kültür sanat merkezlerinden Maltepe Beşçeşmeler Meydanı, pek çok sanat atölyesi, kültür merkezi ve dernekleriyle öne çıkıyor.
Burada yer alan sanat merkezlerinden biri de Özgür Altunok Müzik Atölyesi, 4 yıldır özellikle civar sakinlerinin çocuklarına sanat eğitimi imkanı sunuyor. Yeni sezonu açan atölyede okul öncesi ve sonrası çocuk ve her yaş genç için farklı ve zengin müzik eğitimi veriliyor. Cumartesi günleri piyano ve keman ağırlıklı; pazar ve hafta içi her gün klasik gitar, şan, yan flüt, bağlama grup ve özel ders seçenekleri bulunuyor.
Atölyenin kurucusu Özgür Altunok, sanat eğitiminin amacının insanların boş zamanlarını geçirecekleri uğraşlar yaratmak değil, sanat aracılığıyla onların iç dünyalarında ve hayatı algılamalarında seçici ve yaratıcı düşünmelerini sağlamak olduğunu söylüyor. Altunok, “Geleceğin dünyasında etkin rol oynamalarını ve sanat eğitimi sayesinde daha doğru adımlar atmalarını sağlamak için çocuklara yönelik atölye çalışmaları yapıyoruz. Müzikal faaliyet içerisinde olan çocukların derslerinde de daha başarılı olduğu bilinen gerçek. Hafıza gelişimi, dikkat dağınıklığı, matematiksel algının oluşumu gibi konularda da müziğin faydası yadsınamaz” diyor.
Atölye de bir de “Tamirhane” kısmı olduğunu söyleyen Altunok, Tamir Atölyesi'ni aynı zamanda Bağlama Eğitmeni Serdar Harman'ı idare ettiği bilgisini veriyor. Özgür Altunok, Tamirhane'yi şöyle anlatıyor; “Burada, insanların istedikleri görsel özelliklere ve ebatlara sahip bağlamalar imal ediliyor. Nasıl bir bağlama istediğinizi ve tarzınızı ustamız ile paylaşırsanız, çalmaktan keyif alacağınız bir bağlamaya sahip olabilirsiniz. Ayrıca hasar görmüş tüm müzik aletlerini de özenle tamir ediyor ve istediğiniz değişiklikleri enstrümanınıza ekliyoruz. Ayrıca, enstrüman tamir atölyesiyle yan yana olmak, öğrencilerimizin çalgılarında oluşan hasarların tamirini izlemek, çalgıları hakkında detaylı bilgi sahibi olmaları ve meraklarının giderilmesi de oldukça eğlenceli bir süreç yaratıyor.”
Daha fazla bilgi için: www.maltepemuzikevim.com / 0533 365 35 83
 
 
 

ARŞİV