Çocuklar, Kadıköy'de sömestr çok güzel, gelsenize!

Kadıköy, bu yıl da 15 günlük yarıyıl tatilinde çocuklar için “lunaparka” dönüşecek.

22 Ocak 2014 - 14:06
Kadıköy Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da yarıyıl tatilinde çocukların eğlenceli vakit geçirebilmesi için vazgeçilmez bir program hazırladı. 25 Ocak -9 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenecek Yarıyıl Şenliği’nde tüm atölye çalışmaları ücretsiz, tiyatro oyunları ise indirimli olacak. Kadıköy’ün çocukları için 15 günlük program hazır. Levent Üzümcü’den “Küçük Kara Balık” dinlemek ya da piyano virtüözü Şevki Karayel ile piyano atölyesine katılmak isteyen çocukların tek yapması gereken önceden bu atölyelere kayıt yaptırmaları, çünkü kontenjanlar sınırlı. Aşağıda ve yanda ayrıntılı programı bulabileceğiniz Yarıyıl Şenliği’nde sizin için seçtiğimiz etkinlikler ise şöyle:  

ÇOCUK SANAT MERKEZİ’NDE ATÖLYELER
Geçtiğimiz günlerde beşinci yaşını kutlayan Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi, sadece bünyesinde kurslara gelen çocuklar için değil tüm Kadıköylü çocuklara yönelik atölye çalışmaları düzenliyor. Yarıyıl tatili boyunca sürecek bu atölye çalışmalarına 6-13 yaş arası çocuklar katılabilecek.


-Oyunlarla Çalgılar: ÇSM öğretmenlerinin katılacağı bu atölye çalışmasında gitar, bağlama, flüt, piyano, klarnet, keman çello gibi enstrümanlar oyunlarla tanıtılacak çocuklara.
-Vur Patlasın!: Çocuklar davul çalarak hem vurmalı çalgıları tanıyacak, hem de istedikleri kadar gürültü yapacak ve bağıra bağıra şarkılar söyleyecek.
-Keman-Gitar Kardeşliği: Bütün çalgılar arkadaştır ve birlikte olduklarında her zaman çok daha güzel sesler elde ederler. Bu iki çalgının dünyasını tanımak ve bir arada nasıl tınladıklarına şahit olmak isteyen tüm çocuklar davetli!
-Haydi Dans Edelim: Anadolu’nun dans adımlarını ve koreografilerini modern dansla bir arada görmek ve öğrenmek isteyen bütün çocuklara açık.
-Hayalim Bale: Bir balerin gibi zarif dönüşler yapmaya, görkemli kostüm ve salonlarını görüp en güzel bale müzikleri eşliğinde doyasıya dans etmeye ne dersiniz?
-Ben Bir Kuklayım: Çocukların bedenlerini, seslerini ve mimiklerini özgürce kullanacakları atölye. 

ŞARKILARLA MASALLAR SÖYLEYECEKLER
Çocuk Sanat Merkezi, farklı bir etkinliğe de imza atacak. Çocuk Sanat Merkezi Pop Orkestrası öğretmen ve öğrencileri, bilinen masallardan bestelenmiş şarkılarla bir konser verecek. Herkesin davetli olduğu “Şarkılarla Masallar” konseri 30 Ocak Perşembe günü saat 13.30’da CKM Büyük Salon’da olacak. 

 LEVENT ÜZÜMCÜ’NÜN ANLATIMIYLA “KÜÇÜK KARA BALIK”
İranlı yazar Samet Behrengi’nin ülkemizde en çok bilinen ve okunan çocuk kitabıKüçük Kara Balık, tiyatrocu Levent Üzümcü’nün sesinden çocuklara ulaşacak. Üzümcü, dünyanın sadece yaşadığı gölden ibaret olmadığını bilerek denizleri, okyanusları keşfe çıkan Küçük Kara Balık’ın öyküsünü anlatacak. Ücretsiz etkinlik, 28 Ocak Salı günü saat 15.00’te CKM A Salonu’nda gerçekleşecek.


ŞEVKİ KARAYEL İLE PİYANO ATÖLYESİ
Şevki Karayel Piyano Akademisi, bu atölye çalışmasıyla öğrencilere klasik müziği farklı bir bakış açısıyla tanıtarak, onların bu müzik türüne karşı ilgi duymalarını amaçlıyor. Kadıköy Belediyesi’nin ücretsiz etkinliği 27 Ocak Pazartesi 13.00’te CKM Büyük Salon’da olacak.


NİLBANU ENGİNDENİZ İLE DRAMA ATÖLYESİ
Yaratıcı drama oyunları ile 5-12 yaş arasındaki çocukların kendilerini ifade etmelerini ve ortak bir çalışma ile dil ve bedensel gelişimlerine tiyatronun etmenlerini de kullanarak katkıda bulunmayı hedefleyen bu atölyenin eğitmeni Nilbanu Engindeniz. Bu ücretsiz etkinlik de 8 Şubat Cumartesi 13.00’te CKM A Salonu’nda.


ÇOCUK TİYATROLARI BU ŞENLİKTE
İstanbul’un birçok tiyatro grubu, 15 günlük Yarıyıl Şenliği’nde oyunlarını indirimli oynayacak. Her gün Kadıköy Belediyesinin kültür merkezleri olan Caddebostan Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi ve Barış Manço Kültür Merkezi’nde çocuk oyunları sahnelenecek. Çocuk oyunlarının bilet fiyatı 15 TL olacak. Yarıyıl Şenliği’nde Altınok Tiyatrosu, İstanbul Çocuk Sanat, Tiyatro Mie, Tiyatro Alkış, Tiyatro Kare, Kuzguncuk Sanat Tiyatrosu, Tiyatro Lir, Tiyatro Yeniden, Tiyatro Kumpanyası, Sarıyer Sanat Tiyatrosu, Tiyatro Akkaş, Tiyatro 34, Derme Tiyatro, Hayalbaz Oyun Atölyesi, Fabrika Sanat, Uygur Çocuk Tiyatrosu, Tiyatro Yani Çizgi, Altınok Tiyatrosu birbirinden keyifli ve öğretici oyunlarını Kadıköylü çocuklarla buluşturacak.  


ARŞİV