Çocuklara müzikli kitaplar

Çocuklar için müzik dolu iki kitap...

13 Mart 2019 - 14:18

Ünlü balet Tan Sağtürk’ün kurgusunu üstlendiği Ada Bale Gösterisinde kitap serisi Fındıkkıran, Uyuyan Güzel ve Don Kişot kitaplarının ardından klasik balenin büyülü eserlerinden Kuğu Gölü ile devam ediyor.

Doğan Egmont tarafından yayınlanan serinin dördüncü kitabında başkahraman Ada artık 6 yaşındadır. Eve gelen Kuğu Gölü gösterisi davetiyesi ile mutluluktan havalara uçan Ada’nın en büyük hayali ise provalara girebilmektir. Zeynep Özatalay’ın resimlediği, Dr. Benal Tanrısever’in müzik yönetmenliğini üstlendiği müzikli ve sesli kitap Kuğu Gölü, dünyanın en çok sevilen ve en çok sahnelenen bale eseri ile tanışmak için iyi bir fırsat sunuyor.

Cadı süpürgesinde zaman yolculuğu

Dünyaca ünlü İngiliz besteci ve orkestra şefi Howard Griffiths’in çocuklar için kaleme aldığı Cadı ile Maestro ve Orkestra Fareleri kitaplarının ardından serinin üçüncü ve son kitabı Uçan Orkestra da Doğan Egmont’tan yayınlandı. Bu kitapta sizi neler bekliyor? Hınzır şakalar yapmaya meraklı “Huysuz” bir cüce, cadı süpürgelerinin üstünde zamanda yolculuğa çıkan uçan bir orkestra ve müzik tarihinin görkemli bestecilerinden Bach, Mozart, Beethoven, Rossini ve Çaykovski. Tabii orkestra şefi Maestro ve keman çalmayı çok seven Cadı’yı da unutmamak gerek.  Celal Üster’in titiz çevirisi ve Karin Hellert-Knappe’nin büyüleyici çizimleriyle canlandırılmış bu güzel masalı Brandenburg Devlet Orkestrası eşliğinde Tilbe Saran’ın eşsiz seslendirmesiyle dinlemek mümkün.


ARŞİV