Oda Müziği Festivali’nin biletleri satışa çıktı

İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali, 31 Ağustos – 18 Eylül tarihleri arasında dördüncü kez gerçekleşecek

18 Ağustos 2024 - 14:04

Yıllardır ya da daha önce hiç Türkiye’ye gelmemiş dünya yıldızlarını ülkemizdeki dinleyicilerle bir araya getirmek hayaliyle yola çıkan İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali, bu yıl dördüncü yaşını kutluyor. 

31 Ağustos – 18 Eylül 2024 tarihlerinde müzikseverleri ağırlamaya hazırlanan festivalin içeriği bu yıl farklı müzik türleriyle ve enstrümanlarla genişlerken daha da kapsayıcı bir program sunuyor. 31 Ağustos Cumartesi akşamı açılış konserinde efsanevi çellistler Jens Peter Maintz ve Wolfgang Emanuel Schmidt’ten oluşan Cello Duello’yu ilk kez Türkiye’de ağırlayacak olan festival aynı zamanda Villa Musica; Vincent Mussat, Joë Christophe ve Nil Kocamangil; Baltık Gitar Dörtlüsü; SONICO; Tambuco Percussion Ensemble ile Ludmil Angelov ve Anadolu Nefesli Beşlisi’nin konserlerine ev sahipliği yapacak. Festivalin kapanış konserini ise 18 Eylül Çarşamba akşamı günümüzün en ünlü yaylı dörtlülerinden biri olan efsanevi Quatuor Ebène verecek. 

Dünyaca ünlü klasik müzik sanatçılarının sevdikleri müzikleri öğrenmek ve onlarla bu müzikler üzerine sohbet etmek amacıyla düzenlenen OFF-THE-RECORD söyleşilerinin bu yılki konukları Villa Musica; Joë Christophe ve Vincent Mussat; Tambuco Percussion Ensemble ile Anadolu Nefesli Beşlisi ve Ludmil Angelov.

ÇOCUKLAR İÇİN ATÖLYE

Çocukları da festivalin tadını çıkarmaya davet eden 4. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali kapsamında iki farklı atölye çalışması gerçekleşecek. Meksika'dan Gelen Ritim: Tambuco ile Çocuklar için Beden Perküsyonu Atölyesi’nde Meksika kökenli ve dört kez GRAMMY ödülüne aday gösterilen ünlü perküsyon grubu Tambuco Percussion Ensemble’ın üyeleri, 15 Eylül’de çocuklarla bir beden perküsyonu ve ritim çalışmaları gerçekleştirecek. Türkiye’nin en önemli oda müziği topluluklarından Anadolu Nefesli Beşlisi ise 16 Eylül’de Enstrümanları Tanıyalım - Tahta Nefesli Çalgılar başlıklı atölyede flüt, obua, klarnet, fagot ve kornonun büyülü ses dünyasını paylaşıp enstrümanların tarihi ve gelişimlerini kısa örnekler seslendirerek sunacak.

İBB Kültür’ün destekleriyle düzenlenen 4.  İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali’nin biletleri, Biletix’ten temin edilebilir. Festival kapsamındaki ücretsiz konser, söyleşi ve atölyelerin biletleri ise 28 Ağustos Çarşamba günü saat 11.00’den itibaren İstanbul Senin uygulaması üzerinden temin edilebilecek. Festival programının ayrıntılı bilgisine https://kultursanat.istanbul/ adresinden ulaşılabilir. 

 


ARŞİV