Oda müziği tutkunları buluşuyor

6. Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, geçmiş zamanların ve günümüzün müziğinin en özel yorumlarına, dünyanın ve ülkemizin ünlü ve başarılı sanatçılarının performanslarına ev sahipliği yapacak.

01 Şubat 2017 - 14:16

Rönesans’tan çağlar kat ederek günümüz müziğine uzanan repertuvarıyla başarılı sanatçıların ve toplulukların performanslarına yer veren Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, 6. kez müzik tutkunlarının buluşma noktası olacak. Artisan Organizasyon tarafından düzenlenen festivalin sanat yönetmeni Mehmet Mestçi. Oda Müziği’nin gerek dünyaca ünlü gerek  ülkemizce sevilen  isimlerinin ve topluluklarının konserlerine sahne olacak festival kapsamında İstanbullular, 6 - 28 Şubat tarihleri arasında geçmiş zamanlardan günümüze müziğin doyumsuz yolculuğuna çıkacaklar. 

Opus Amadeus Oda Müziği Festivali’ni takip edecek müzik tutkunları; farklı dönemlerde yazılmış büyük eserler, çarpıcı piyanolu dörtlüler, daha evvel ülkemizde seslendirilmemiş eski çağlardan tiyatro müziklerini dinleme şansını elde edecekler. Dört kontrbas için bestelenmiş şaşırtıcı parçalar, Alman lied evreninin ışıl ışıl incileri, nefesliler için enfes beşliler ile görkemli bakır sazlar… Müziğin farklı dönemlerine yapılacak bu yolculuk İstanbullular ile buluşacak.

Kadıköy’de kilisede konser

Festival kapsamında Kadıköy’de de iki konser gerçekleştirilecek. Bunlardan ilki “İtalya’dan Nefis Melodiler, Germenler’den Leziz Armoniler” başlığıyla 15 Şubat akşamı saat 20:30'da Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi’nde yapılacak. Farklı ve etkileyici bir ikili olan ve festivale Macaristan’dan katılan Duo Laudate, baroktan romantiğe giden ve sonra romantikten baroğa geri dönen programıyla ilk defa İstanbul’da. Bu konserde birbirinden güzel lied’ler ve şarkılar cazibesi yüksek bir Alman romantizmi ve İtalyan zarafeti sunuyor.

Diğer konser de “Henri Miller Titreşimleri” adını taşıyor. Mimar Sinan Kontrbas Quartet konserlerinde heybetli çalgılarının derin sesiyle ve arp sanatçısı İpek Mine Sonakın’ın katılımıyla Bach’tan Satie’ye, Dubensky’den Joplin’e, Frescobaldi’den Ravel’e arşelerini renkten renge uçuruyor. Bu konser 23 Şubat günü saat 20:30’da yine aynı kilisede gerçekleştirilecek. Detaylar için www.opusamadeus.com sitesi ziyaret edilebilir.


ARŞİV